Треньорът на Риети: Виденов е един от важните играчи в Европа


Треньорът на Риети: Виденов е един от важните играчи в Европа
Филип Виденов (acb.com)
25-01-2008 11:41

Солсоника Риети избра: Филип Виденов ще бъде гардът, който ще замести Ръсел Картър. Италианската преса хвали българина, който според тях е израстнал баскетболно в колежа на Уестърн Кентъки и има европейски опит в Испания с Реал Мадрид и Каха Сан Фернандо, във Франция с Нанси и в Турция с Текелспор.
 

„Гардът е един играч със страхотен талант, страхотен стрелец от зоната за три точки, но не е играл от лятото заради контузия в десния глезен. През лятото други италиански отбори имаха интерес към него преди нелепата му контузия.” е само откъс от авторитетното издание Il Messaggero.
 

Отборът от Риети, след като не успя да привлече Армандс Скеле и Тим Пикет реши да се пробва с българина, който пристигна преди два дни в Италия и вече е на проби. Ако успее да мине медицинските прегледи и да покаже на паркета, че е напълно оздравял ще бъде картотекиран до петък и ще може да дебютира още в неделя срещу Варезе.
 

"Става въпрос за един отличен играч - обяснява треньорът на Риети Лино Лардо - преди контузията бе един от най-важните играчи в Европа. Изчакваме да го видим на терена, но и той и агентът му ни потвърдиха, че е оздравял, а ако това е така ние ще бъдем наистина щастливи."
 

Само след като подпише с Виденов, отборът ще търси и играч в подкошието, който най-вероятно ще дойде от Лигата за развитие на НБА. Между гледаните вероятни попълнения са Родрик Райли, Джош Грос, Джелани Маккой и Стивън Смит.
 

"Преди всичко ще видим Виденов - продължава Лардо - ако ни даде гаранциите, които търсим ще преминем нататък, за да приключим трансфера на някой играч извън Европа. Вече сме набелязали един."


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи