3217 деца ще участват в Националната Ученическа Лига на Овергаз


3217 деца ще участват в Националната Ученическа Лига на Овергаз
Стартира ученическата лига на Овергаз
25-01-2008 13:54

3217 са децата, участници в учебната 2007/2008 година на проекта „Ти можеш” на Националната ученическа баскетболна лига на Овергаз. Както знаете, проектът е съвместно дело на спортен клуб „Овергаз” и фондация „Млада България”.
 

Децата в Лигата са организирани в 242 отбора от 34 града на страната.
 

Етапът на градските турнири от Лигата започва на трети февруари с откриването на първенството в Пазарджик. Победителите от всеки град ще премерят сили помежду си в регионалния етап през април. Финалите са предвидени за май 2008 година.
 

25 координатори помагат на децата и учителите за организацията на отборите във всеки  етап на Лигата. 187 учители тренират децата два пъти седмично през цялата година. 
 

Всяко дете получава като награда спортен екип, а училището- баскетболни топки.  

Идеята е турнирите да се превърнат в спортни празници навсякъде, с много изненади и още награди за децата.
 

Целта на проекта „Ти можеш” е да се обогати спортния календар на децата, родени през 1994, 1995 и 1996 година,  както и да даде възможност на треньорите да селекционират талантливи деца за баскетболната игра. 
 

СК „Овергаз” и Фондация Млада България приемат за своя мисия да подпомагат изграждането на спортен дух у българските деца, да създават здравословни условия за тяхното развитие, да укрепват у тях чувството за екипност, целеустременост и воля за справяне с предизвикателствата.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи