Голям интерес към Виденов в Риети, ще играе в неделя


Голям интерес към Виденов в Риети, ще играе в неделя
Филип Виденов
26-01-2008 14:46

Двама нови играчи ще дебютират за Солсоника Риети в неделя срещу Варезе. Единият от тях е българският национал Филип Виденов. Ръководството е останало впечатлено от изявите му в тренировките досега, а вчера сутринта е минал успешно медицинските тестове и е бил картотекиран в Италианската баскетболна федерация. Единственият липсващ документ е била жълтата карта, която малко по-късно е била получена от българска страна. Това е така, тъй като Дунав бе последния клуб в който игра Виденов.
 

„Виденов е отличен играч,” казва помощник треньора на Солсоника Риети Алесандро Джулиани. „Той има много добра техника и може да помогне много на отбора, особено в нападение. В момента очевидно не е в най-добрата си форма, но това ще го постигне с времето.”
 

Изненадан от големия интерес по време на тренировките си в отбора досега, Филип от своя страна също е оптимист:
 

„Чувствам се много добре и съм готов за това предизвикателство след като шест месеца бях извън терена. Честно казано, не очаквах толкова много хора на тренировките. Някои каза, че са дошли специално заради мен.”
 

Домакинските мачове на Солсоника Риети се посещават от средно по 3203 зрители, но очакванията са в мача срещу Варезе тази бройка да е далеч повече.
 

Освен Виденов за отбора на Риети ще дебютира и плеймейкърът Нелсън Айнглис. Очаква се в близките дни и пристигането на Стевин Смит, 203-сантиметрово крило от тима на Анахайм Арсенал в NBDL. Той ще заеме мястото на напусналия Пейп Соу, преминал в полския Проком.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи