Лесна победа за балканци


Лесна победа за балканци
Любомир Лилов с 16 точки
26-01-2008 21:19

Балкан Ботевград завърши на трето място след първата фаза на първенството на А-1 след изразителна победа над Дунав 2007 с 84-51. Зрителите, изпълнили за пореден път зала „Балкан” в Ботевград нямаха съмнение нито за миг кой отбор ще бъде победител в срещата. Основният въпрос бе с каква разлика домакините ще спечелят.
 

Балкан спечели 12-та си победа за този сезон. Всички играчи на домакините с изключение на Кристиян Борисов се разписаха и през по-голяма част от срещата играха атрактивен баскетбол.
 

Балкан има добра изходна позиция преди началото на следващата фаза като само шампиона Лукойл Академик и Левски са пред тях в класирането.
 

Този път Любомир Лилов завърши с най-много точки – 16, а Бобан Билбия добави 12. Трима други състезатели завършиха с по 10 точки – Дуейн Мортън, Павле Болковац и Иван Лилов.
 

Бивши състезатели на Балкан вкараха най-много за Дунав 2007Павел Нойков отбеляза 16 точки в коша на домакините, а Иван Николов добави 15. Разочароваха сърбите в отбора – Нинослав Тмушич и Ивица Вукотич, вкарали едва по 2 точки в актива си.
 

Тимът на Дунав 2007 отива във втората шестица след като завърши на 9-то място в крайното класиране след този етап. Това бе тяхната осма поредна загуба. След като спечелиха квалификацията в Правец през октомври се видя, че мачовете в А-1 не са много лесни за тима от Русе. Те спечелиха само 3 победи, но имаха и добри моменти досега в първенството. И въпреки всичко отборът на Росен Дунов заслужава адмирации за всичко, което постигна до този момент в шампионата на България. При всички случаи те ще играят основна роля в тази втора шестица и са големия фаворит заедно с тима на Сливен за класиране за плейофите на страната. Само първите два отбора от нея ще попаднат в плейофната схема на шампионат 2007/08. 
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН – ДУНАВ 2007 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БАЛКАН  
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ДУНАВ 2007 
 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ СЛЕД ПЪРВИ ЕТАП В МЪЖКАТА А-1 
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В А-1 
 

ТОП 10 НА 18-ТИ КРЪГ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи