Лавел Пейн - MVP на 18-ия кръг


Лавел Пейн - MVP на 18-ия кръг
Лавел Пейн
26-01-2008 22:43

Лавел Пейн от ЦСКА Интерлоджик е играч номер едно в последния кръг от първата фаза на мъжката дивизия А-1. С отличното си представяне вчера той не само помогна на "червените" да бият Черно море Еврохолд и да окупират четвъртото място, но и събра личен коефициент 37, с който оглави класирането за MVP на кръга. Срещу варненци американецът наниза 28 точки, хвана 9 борби, подаде 5 асистенции, "открадна" три топки и направи "дежурните" си три блока. Пейн става MVP за втори път, след като постигна същото в 6-ия кръг; след това той имаше известни спадове в играта си, но сега отново "се събуди" (както каза и треньорът му Росен Барчовски).
 
Само над точка зад него (с 36), втори в класирането за кръга е Стоян Петков от Сливен. Той, както винаги, се раздаде на игрището и благодарение на силната му игра сливналии бяха равностойни цяло първо полувреме на далеч по-класния отбор на Левски. Петков бе един от тримата най-резултатни играчи в кръга (заедно с Пейн и Перо Антич) с 28 отбелязани точки, а половината от тях дойдоха от наказателната линия, където младокът показа феноменална прецизност - 14 опита, 14 успешни! Той също грабна 7 борби, 6 от които в нападение, а ако имаше награда за защитник номер едно на кръга, тя безспорно щеше щеше да бъде за него - 6 отнети топки и 2 "чадъра" срещу играчите Левски.
 
Третото място в подреждането по коефициент в този кръг се дели от двама играчи с по 28 - Вадим Река (Ямбол) и Тодор Стойков (Лукойл Академик). Съотборникът на Тошко Перо Антич допълва челната петица с коефициент 27.
 
Най-добър шести играч на кръга е Владимир Маринов - "Елвиса", който се включи отлично от резервната скамейка за Черно море Еврохолд срещу ЦСКА Интерлоджик, но не можа да спаси тима си от поражението. Той вкара 19 точки (средно по точка на всяка минута игра) и подаде 5 асистенции.
 
В индивидуалните класации по отделните показатели в този кръг правят впечатление 14-те борби (13 от тях в нападение) на Христо Николов от ЦСКА Интерлоджик и 11-те завърващи подавания на Уили Дийн от Лукойл Академик, който за пореден път е номер 1 по асистенции в кръга. Пълните класации можете да видите на страницата ТОП 10 НА КРЪГА.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи