Лукойл Нефтохимик на първо място


Лукойл Нефтохимик на първо място
Радостина Славова с 19 точки за Лукойл
27-01-2008 18:53

Отборът на Лукойл Нефтохимик си осигури първото място след първия етап на шампионата. Това стана факт, след като бургазлийки надвиха основния си конкурент Дунав Еконт. У дома в Бургас те спечелиха категорично с 69-53 и си върнаха за загубата в Русе.

Срещата започна равностойно както се и очакваше. Двата отбора играеха кош за кош и нито един не успя да се откъсне в резултата. Все пак в последните мигове на първата четвърт домакините от Лукойл Нефтохимик натрупаха аванс от 19-14.

През втората част гостенките набързо догониха съперничките си и срещата отново продължи да се играе кош за кош, както и в първата част, но със слаба резултатност. Така след края на първото полувреме домакините имаха едва една точка аванс, 32-31. Проблем за тях бе фактът, че Наталия Топалова натрупа 4 лични нарушения. Тя бе заместена първо от Родионова, а след това и от младата Димана Макариева, която направи много добро включване.

Началото на второто полувреме бе кошмарно за състезателките на Дунав Еконт. След серия от технически и тактически грешки в първите осем минути на третата част те отбелязаха едва две точки. Това ведната оказа влияние и на резултата и Лукойл взе добра преднина, която стигна 12 точки след края на третата част.

Състезателките на Дунав Еконт се опитаха да променят развоя на двубоя в последната част, но просто домакините бяха прекалено добри за тях в този ден. 30 секунди преди края разликата бе дори 20 точки, 69-49, но две грешки на Михалкова позволиха на гостенките да отбележат на два пъти и да направят загубата си малко по-почетна.

Четири състезателки на Лукойл Нефтохимик завършиха с двуцифрен точков актив. Радостина Славова бе най-резултатна с 19 точки, като добави и 8 борби. Бившите състезателки на Монтана Катя Кордова и Димана Макариева добавиха по 11 точки.

За гостенките от Русе Роксана Йорданова вкара най-много - 14, а Анна Римпова завърши с 11.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК - ДУНАВ ЕКОНТ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ДУНАВ ЕКОНТ


КРАЙНО КЛАСИРАНЕ СЛЕД ПЪРВИ ЕТАП В ПЪРВА А-1 ЖЕНИ 
 

ТОП 10 НА 14-ТИ КРЪГ  
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В ПЪРВА А-1 ЖЕНИ
 
 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи