Нова победа за малките "моряци"


Нова победа за малките "моряци"
27 точки за Александър Янев
27-01-2008 23:12

Малките „моряци” спечелиха 12-та победа в първенството на мъжката А-2. Тази вечер отборът, воден от Емил Борисов победи като гост Спартак МВР с 99-93 и остана лидер на вторият по сила шампионат у нас. Те имат само една загуба и победа в последния кръг другата седмица ще им гарантира първото място след този първи етап. Това обаче няма никакво значение, защото в тази група не се зачитат резултатите от досега изиграните срещи. Все пак за тяхно самочувствие те ще гонят успех срещу Славия, за да завършат този цикъл с една загуба.
 

Спартак МВР остана на третото място, където ще завърши независимо от изхода от мача си с Алвина в последния кръг следващата неделя.
 

Първата четворка бе оформена още миналата седмица, така, че днес и в следващата неделя мачовете са само за престиж.
 

Спартак МВР водеше почти през цялото време като в последната част те влязоха със 77-73. В последната четвърт Черно море изравниха и в самия край бяха по-концентрирани, за да грабнат победата с 6 точки разлика. Малките „моряци” спечелиха последната десятка с 26-16.
 

Мачът бе много интересен и жалко, че в столичната зала „Триадица” присъстваха само около 50 премръзнали зрители.
 

Трима играчи на гостите вкараха 20 и повече точки, а Васил Кьосев (19 точки) бе на границата също да го стори. Александър Янев завърши с 27 точки, 7 борби и 5 отнети топки. Тихомир Желев вкара 7 тройки и общо 24 точки, а Николай Колев се отчете с дабъл дабъл, негов 7-и за сезона – 20 точки и 10 борби.
 

Най-резултатен в мача стана Иван Тилев, вкарал 33 точки и грабнал 13 борби за общ коефициент от 40. След като паузира миналата седмица Михаил Капитанов се завърна в игра и завърши с поредния си дабъл дабъл (6 през тази година) – 20 точки (6 тройки) и 11 асистенции. Той е водещ в класацията по асистенции във всички първенства в България и прави по 8.9 завършващи подавания на среща през този сезон. 
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК МВР – ЧЕРНО МОРЕ 2 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ВЪВ ВТОРА А-2 МЪЖЕ 
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ВЪВ ВТОРА А-2 МЪЖЕ


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВТОРА А-2 МЪЖЕ 
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В МЪЖКАТА А-2


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи