Монтана 2003 доминира в индивидуалните класации на кръга


Монтана 2003 доминира в индивидуалните класации на кръга
Гардът Мариета Кърчовска с 9 борби
27-01-2008 23:57

Въпреки че фокусът в днешния последен 14-и кръг на първата фаза на А-1 жени безспорно бе върху дербито между Лукойл Нефтохимик и Дунав Еконт, той ще бъде запомнен и с подвизите на отбора на Монтана 2003. Тимът от северозапада удържа в последните минути опитите за обрат на Славия и спечели инфарктна победа с 83-81, а три от момичетата на треньора Славко Димитров заслужиха челни позиции в шест различни индивидуални класации: крилото Надежда Симеонова е MVP на кръга, "стрелящият" център Цветомила Петрова е четвърта в тази класация, втора по резултатност и номер едно по процент на стрелба за две точки, а "борбеният" гард Мариета Кърчовска е с най-много овладени топки общо и в защита.
 
Симеонова събра най-висок коефициент в кръга - 25, след като за победата на Монтана 2003 вкара 22 точки, хвана 5 борби и отне 4 топки. Втори след нея в класирането за MVP, и двете с коеф. 23, са Кристина Николова от НСА Делта и Елена Петрова от Берое 2007, чиито отбори също изиграха много оспорван мач помежду си. Тимът на Николова загуби, но не преди тя да наниже цели 31 точки в коша на беройки. За тяхната победа пък Петрова бе най-добра с 26 точки, 7 борби, 2 асистенции и 5 отнети топки - на пръв поглед по-добри показатели от MVP на кръга Симеонова, но с по-слаб процент на стрелба от нея.
 
В нестандартния отбор на Монтана 2003 пък центърът Цветомила Петрова и шутинг-гардът Мариета Кърчовска за пореден път си бяха разменили ролите. 188-сантиметровата Петрова бомбардираше коша на Славия от средно и далечно разстояние, като с 27-те си точки е стрелец номер 2 в кръга след Николова, а по процент на стрелба за 2 точки - 85.7 % (6/7) - бе най-добра от всички (с изключение на съотборничката си Цветелина Силвестрова, чиито 100 % обаче дойдоха само от един опит). Високата само 171 см Кърчовска пък обираше борбите под своя кош - със 7 тя е номер едно на кръга по този показател, а с овладяните още две 2 в нападение тя е и с най-голям общ брой на борбите от всички в днешните три мача.
 
ТОП 10 НА 14-И КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА А-1 ЖЕНИ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА НА А-1 ЖЕНИ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи