Откриват с HDI мачa на звездите „Арена Самоков”


Откриват с HDI мачa на звездите „Арена Самоков”
Дантей Смит спечели забивките миналата година
29-01-2008 10:50

Новата мултифункционална зала „Арена Самоков” ще бъде открита с ежегодния HDI мач на звездите. Това ще се случи на 8-ми март тази година с начало 17.00 часа.

 

"Арена Самоков" има 2500 седящи места и ще бъде втората по големина зала за баскетбол в страната, след Двореца на културата и спорта във Варна. С допълнителни приспособления местата може да станат до 3000 зрители по време на баскетболни мачове. Основното поле е 43 на 29 метра с височина на тавана 14 метра. Това позволява спокойно да се играят и волейболни срещи на най-високо ниво. Залата вече има почти завършен вид и ще предлага условия за над 20 вида спорт. Много скоро в нея ще се преместят и двата представителни баскетболни отбора на града.

 

Самото гласуване за HDI мача на звездите ще протече на два етапа. През първия етап от 6-23 февруари феновете ще могат да избират по 4 играчи на всеки пост (2 българи и 2 чужденци). Така в края на този етап ще бъдат избрани 10 чужденци и 10 българи. От своя страна треньорите на двата тима ще изберат още по 2 българи и 2 чужденци, които ще оформят общо 24 състезатели, участници в HDI мача на звездите за 2008. По предварителна информация, отборите няма да бъдат разделяни на българи и чужденци, а ще бъдат миксирани.

 

Треньорите на отборите ще бъдат съответно тези на първите 4 след пърия етап от А-1. Това са Желко Лукаич, Любомир Минчев, Георги Младенов и Росен Барчовски. За тях също ще се гласува преди да се разбере как ще се оформят двойките на двата отбора.

 

Вторият етап от гласуването ще бъде за стартовите петици на двата отбора. Той ще протече от 27 февруари до 6 март. Преди това, на 25 февруари, на специална пресконференция ще бъдат обявени всички участници в HDI мача на звездите. На тази пресконференция организаторите ще обяват как ще протече самият мач и какви конкурски и игри с публиката ще има в него. Освен традиционните конкурси за най-добра забивка и стрелба от тройката се предвижда и стрелба от центъра за феновете като натрупаният джакпот от предишните мачове на звездите е над 10 000 лева.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи