Божо Барач е новият център на Спартак Плевен


Божо Барач е новият център на Спартак Плевен
Божо Барач подписа със Спартак Плевен
29-01-2008 18:22

Божо Барач е хърватският център, който подсилва Спартак Плевен. Той е висок 208 сантиметра и играе на позиции 4 и 5. 
 

28-годишният Барач е играл за последно в хърватския Дубрава Загреб. Това обаче няма да му бъде първото излизане извън границата на родината си. През сезон 2003/04 е играл за Фабриано Баскет в Италия, където прави по 10.6 точки и 4.1 борби средно на мач. Следващата година подписва с Дарушафака и дори играе с тях в купата на УЛЕБ няколко срещи преди да се премести в босненския Широки брег. След това с Цедевита дотига до полуфинал за купата на Хърватия.
 

Миналата година започва в Дубрава Загреб, но през февруари го привлича Сигал Прищина. С тях става шампион на Косово за 2007. След края на миналия сезон се връща в Дубрава, където е бил до този момент.
 

„Много опитен играч, може да играе на две позици и смятам, че ще помогне много на отбора на Спартак Плевен”, каза за BulgarianBasket.com представителят на Интерперформансис за България Йорго Патапатиу. Играчът е представляван от тази мениджърска агенция.
 

Барач ще пристигне в София в четвъртък сутрин, след което директно заминава за Плевен. Очаква се другото ново попълнение на плевенчани, американецът Мелвин Абрамс да пристигне до утре.
 

Спартак Плевен завърши първия етап от шампионата на 5-о място, а бе смятан като основен фаворит в първенството след Лукойл Академик.


 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи