Петър Петров и Юри Казасов в Алвина Варна


Петър Петров и Юри Казасов в Алвина Варна
Юри Казасов
29-01-2008 21:49

Баскетболният отбор на Алвина (Варна) подписа с две нови попълнения след отварянето на трансферния прозорец за родния шампионат. За участието си във втора осмица, тимът от морската столица ще разчита на опитния Петър Петров, както и на гарда Юри Казасов.

Ветеранът Петров, известен с прякора си Кемпа за последно носи екипа на Спартак Плевен, където игра пет сезона – от 2001 до 2007 година. Миналата година тежкото крило реши да се откаже от професионалния спорт, но ръководството на Алвина успя да го убеди да помогне на отбора. 37-годишният Петров започна кариерата си в Спартак Плевен през далечната 1986 година, а след това игра още за ЦСКА, Плама Плевен, Фикосота Шумен и др. Петров бе част и от българския национален отбор дълги години, като е играл и на Европейско първенство – през 1992 година. Носител на купата на страната и шампион през 2001 година с отбора на Левски.

Юри Казасов е по-малко известно име на баскетболните фенове в България. 27-годишният гард е продукт на русенската школа и от дълги години играе със „синия” екип. През миналия сезон той игра в А-1 за отбора, известен сега като Дунав 2007, но получаваше малко игрово време. През настоящия сезон той игра в А-2 за другия Дунав, в който изпълняваше ролята и на помощник треньор. 175-сантиметровият гард ще се присъедини във Варна към друг русенец – Венелин Първанов.

Алвина е един от фаворитите за топ местата във втората осмица, която се оформя във втората фаза на мъжкото първенство. Варненци разполагат с много класни играчи като Иван Друмев, Борис Стоянов, Николай Балев и Светослав Боев.
 
Във А-2 до момента Алвина е на второ място, на точка зад Черно море 2. До края на първата фаза остава да се изиграе само един мач, в който Алвина среща Спартак МВР. Този мач е без значение, тъй като във втория етап от шампионата за втората шестица не се зачитат резултатите от първата фаза.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи