Павел Маринов се върна в Ямбол


Павел Маринов се върна в Ямбол
Павел Маринов
30-01-2008 17:10 | yambolbasketball.com

В началото на зимния трансферен прозорец Ямбол привлече Павел Маринов. Израсналият в Тигър Ямбол баскетболист в началото на сезона подписа три годишен договор с Балкан въпреки, че бе желан и от старши треньора на Ямбол Иван Чолаков.
 
Досега в първенството младият играч влезе в игра само по 4.3 минути средно в седемте си мача през сезона за Балкан. Договорът с предишният му клуб е прекратен по взаимно съгласие. Баскетболистът пристига в Ямбол без финансов иск. Той не идва като преотстъпен и вече е собственост на Ямбол.

Павел Маринов е висок 198 см. и играе като „леко крило”. На тази позиция ще се конкурира с Мартин Дурчев и Иван Марчев. При очакваното възстановяване на Димитър Хорозов задачата на младият баскетболист да се пребори за доверието на Иван Чолаков ще е доста трудно. Добрата му стрелба от разстояние и отличните технически способности могат да му дадат шанс да играе и като „атакуващ гард”, където след контузията на Дечо Коешинов се открива пробойна. Разбира се привличането на 20 годишния баскетболист в Ямбол е инвестиция за бъдещето.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи