Неврие Йълмаз бе избрана в стартoвата петица на женският мач на звездите


Неврие Йълмаз бе избрана в стартoвата петица на женският мач на звездите
30-01-2008 18:42

Феновете избраха стартовите петици на мача на звездите на женската Евролига на ФИБА Европа, който ще се проведе на терена на Спартак Московска област на 13 март.

Повече от 10 000 фена дадоха вота си за двата тима, които са разделени на Европа и Останалия свят. 
 

След като приключи гласуването бяха определени стартовите петици на отборите. Сестри Брънзови и Евелина Гунева бяха българките, кандидатки за място в отбора на Европа. Те обаче ще чакат решението на ФИБА Европа, която ще обяви резервите в двата отбора на 4-ти февруари и ще се надяват да намерят място в състава на Европа. 
 

Все пак нашата страна ще има представител в мача на звездите след като родената в Пловдив Неврие Йълмаз попадна сред избранничките на феновете и влезе в стартовата петица на Европа. Българката, която има турски паспорт, играе в момента за Фенербахче Истанбул. Освен нея в тима, който ще представлява „стария континент”, са още Амая Валдеморо от ЦСКА МоскваАнете Йекабсоне-Жогота от Динамо Москва, Елиса Агилар от Рос Касарес и Марта Фернандес от Висла Краков.
 

В отбора на останалия свят място намериха място само супер звезди от WNBA като Капи Пондекстър от Фенербахче, Лорън Джаксън и Даяна Таурази от Спартак Московска област, Линдзи Уейлън от УСК Прага и Делиша Милтън Джоунс от Рос Касарес.
 

Много е голяма вероятността Ринг ТВ да излъчи пряко срещата от Русия.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи