Олимпиакос губи, отива в последната урна за Топ 16


Олимпиакос губи, отива в последната урна за Топ 16
Терел Макинтайър
31-01-2008 01:17

Монтепаски завърши груповата фаза с много важна победа като гост над Олимпиакос с 80-73. Страхотна последна част изигра Терел Макинтайър, който помогна на италианците да нанесат първа загуба у дома за Олимпиакос в Евролигата през този сезон. Тази победа осигури на Монтепаски Сиена второто място в група А на най-силното клубно издание за баскетбол в Европа. Те завършиха веднага след ЦСКА Москва, а активът им е 10 победи и 4 загуби.
 

Олимпиакос остана на пето място и ще бъде в най-долната линия на жребия в понеделник за Топ 16. Гостите доминираха през първото полувреме, но чрез Марк Джаксън и Лин Грийр Олимпиакос достигна 7 точки преднина в началото на последната част. Тогава дойде времето на Макинтайър. Той вкара 4 тройки и общо 15 точки в последната десятка, което обърна отново резултата в полза на гостите. Шон Стоунрук сложи точка на спора с много важна тройка по-малко от минута до края на срещата.
 

Макинтайър вкара най-много за Монтепаски – 19 точки, а литовеца Кшищов Лавринович добави 16. 
 

За Олимпиакос Джаксън отбеляза 23 точки, 9 борби и 5 асистенции. Америкаенцът с български паспорт Родерик Блекни не участва в двубоя.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОЛИМПИАКОС – МОНТЕПАСКИ СИЕНА 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ЕВРОЛИГАТА 
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА 
 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА А НА ЕВРОЛИГАТА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи