Без Лукойл на юношеския турнир на Евролигата в Белград


Без Лукойл на юношеския турнир на Евролигата в Белград
Божидар Аврамов участва на първия турнир
31-01-2008 15:56

Ръководството на Евролигата излезе с решение да подкрепи идеята за провеждане на Юношески международен турнир в Белград, в който да участват младежките формации на отбори състезаващи се в УЛЕБ и Евролигата. Това събитие е уникално по рода си и отборите заели първите две места ще отидат да се състезават на финална четворка на детския турнир : Nike International Junior Tournament в Мадрид през пролетта. За него вече се класираха два тима от първия квалификационен турнир " L'Hospitalet Junior Tournament" в Испания. В него, Божидар Аврамов взе участие със своя Памеса Валенсия, но за съжаление не успя да достигне до заключителната фаза.
 
Квалификационният турнир ще се проведе в Белград от 28 до 30 март 2008 г., като участниците ще са или детските школи на тимовете от Евролигата – Фенербче Юлкер, Монтепаски Сиена, Юнион Олимпия Любляна, Партизан Игокеа, Проком Трефъл и Лиетувос Ритас – или пък тези на участниците в УЛЕБ – Цървена Звезда, ФМП Железник, КК Босна, Бенетон, Химки Московска област и  Хемофарм. Възрастовото изискаване е състезателите да са родени през 1990 г. и по-късно. Всички разходи по настаняването и уастието се поемат от ораганизаторите на турнира, с изключение на пътя до сръбската столица.
 
Като участник в надпреварата на УЛЕБ, юношеския отбор на Лукойл Академик също бе поканен да участва в това престижно състезание. За съжаление на българския баскетбол, обаче, това няма да се случи. Участието на български тим сред най-добрите и известни отбори в Европа би повдигнало самочувствието на родния баскетбол, както и на децата, носещи екипа на българския гранд. Възможността да се изправят срещу свои връстници, част от елитните европейски школи би им вдъхнала самочувствие и би била полезна за по-нататъшното им развитие като състезатели.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи