Три тройки на Бълок сломиха Панатинайкос


Три тройки на Бълок сломиха Панатинайкос
Луис Бълок реши мача с три тройки накрая
01-02-2008 00:29

Реал Мадрид имаше нужда от продължение и вдъхновението на Луис Бълок, за да победи действащия шампион Панатинайкос с 95-87 и да си осигури място като поставен в първа урна на жребия за Топ 16. Реал завърши с баланс 11 победи и 3 загуби и стана най-добрия втори от групите в надпреварата, достатъчно, за да избегне победителите в групите ЦСКА Москва, Панатинайкос и Лиетувос Ритас. В същото време ПАО завърши с 12-2, но зелените от Атина вече си бяха осигурили първото място в тази група.

Бълок стана героя на мача, след като отбеляза три поредни тройки в последните 90 секунди на продължението. Той бе и най-резултатен за тима си с 22 точки. Раул Лопес и Лазарос Пападополус вкараха по 14.

Василис Спанулис също вкара 22 точки за ПАО, а Майк Батист добави 16.
Зелените изоставаха с повече от десет точки, но успяха да се върнат в мача и дори да поведат при 81-80 една минути преди края на редовното време. Тройка на Лопес и добавка на Батист пратиха мача в продължение, тъй като Алекс Мумбру изпусна да отбележи на два пъти от наказателната линия 3.6 секунди преди края. В допълнителното време Бълок просто взе нещата в свои ръце, за да направи Реал най-добре класирания втори отбор в турнира. 
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РЕАЛ МАДРИД - ПАНАТИНАЙКОС
 
КРАЙНО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ НА ЕВРОЛИГАТА
 
ТОП 10 НА КРЪГА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ПЪРВИЯТ ЕТАП НА ЕВРОЛИГАТА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ПЪРВИЯТ ЕТАП НА ЕВРОЛИГАТА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи