Бойко Младенов ще играе в ЦСКА


Бойко Младенов ще играе в ЦСКА
Бойко Младенов подписа с ЦСКА
01-02-2008 11:02

Ценътърът на националния отбор на България Бойко Младенов ще играе в отбора на ЦСКА. Той подписа договор до края на сезона с тях, като има точка, която го освобождава при евентуално желание на баскетболиста да премине в друг клуб. 
 
След като напусна Лукойл Академик в края на сезона, Младенов премина в първенството на Кипър. Той игра доста добре за Аполон Лимасол, но ръководството на тима реши в един момент да смени всички чужденци, поради финансовите си проблеми. Той бе на второ място в първенството по процент на стрелба за две точки (70.4 %) след 7 мача за Аполон.
 

След като напусна Кипър и се прибра в България. Младенов води подготовка за известно време с отбора на Левски и чакаше оферти от чужбина. 
 
„Радвам се, че ще мога да играя отново,” каза Младенов пред BulgarianBasket.com. “Принципно съм свободен във всеки един момент и, ако има изгодна оферта от чужбина, ще мога да замина веднага.”
 
„Бойко имаше предложение от ЦСКА още, след като се завърна от Кипър. Радвам се, че той ще облече екипа на ЦСКА и се надявам да ни помогне много в предстоящите двубои“, пък коментира треньорът Росен Барчовски.

Младенов бе успешно картотекиран в БФБ и може да дебютира още в събота срещу бившия си клуб, когато ЦСКА гостува на Лукойл Академик в повторение от финала от миналогодишните плейофи. В мача утре няма да играе Георги Давидов, който все още се възстановява от контузия.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи