Ивайло Константинов ще носи екипа на Славия


Ивайло Константинов ще носи екипа на Славия
Ивайло Константинов в Славия
01-02-2008 12:42

След като започна сезона в ЦСКА, гардът Ивайло Константинов използва трансферния прозорец и премина в Славия. Той обаче няма да може да се включи в подготовката с новия си отбор, тъй като наскоро претърпя операция от херния. Веднага след като се възстанови, ще бъде на разположение на старши треньора на „белите” Даниел Димитров.

След привличането на Джош Уошингтън, ръководството на ЦСКА не е възразило да даде Константинов на Славия.
 
Бившият капитан на Рилски Спортист изигра през изминалия сезон общо 34 срещи и завърши с 6.6 точки, 4.4 борби и 2.5 асистенции средно на мач. Константинов е юноша на Буба, а също е играл и в Левски. Има изкаран един сезон в македонския Струмица.
 
През тази година с екипа на ЦСКА той има изиграни 12 мача в Първа А-1 и 2 мача в квалификациите за влизане в най-добрата група. Средното му постижение е от 2.0 точки, 14 борби и 1.3 асистенции за 11.0 минути на среща.
 
„Имах нужда от играч като Константинов. Той имаше два варианта, Дунав 2007 и Славия и аз се раздвам, че предпочете нас. Проблемите ни този сезон идват от тази позиция на върха и смятам, че той ще бъде много полезен на отбора”, каза Димитров за BulgarianBasket.com.
 
Запитан за амбициите на Славия и целите през следващия етап от шампионата, той добави:„Аз винаги съм бил максималист и искам да се целя най-високо. Ще се борим да влезем в плейофите, пък каквото стане. Конкуренцията е силна, но ние не се предаваме.”
 
Димитров още каза, че се надява Константинов да бъде налице за втория мач на отбора му от този етап срещу Спартак МВР.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи