Дунав 2007 привлече AND1 звезда от другия Дунав


Дунав 2007 привлече AND1 звезда от другия Дунав
Милен Димитров
01-02-2008 15:11

19-годишният център Милен Димитров е новото попълнение в отбора на Дунав 2007, който остана на 9-o място в А-1 и ще играе във втората шестица.
 
Талантът от Полски Тръмбеш бе привлечен в за есенния полусезон в другия Дунав, който играе в А-2, а сега преминава едно стъпало по-нагоре. За отбора, воден от Петко Дечев, младият център показа силна игра и впечатляващи показатели: 19.25 точки и 12.33 борби средно на мач, за среден коефициент 20.67. В 7 от 12-те си мача Димитров направи дабъл дабъл, като в четири срещи хвана по 15 или повече борби, а в един мач - срещу втория отбор на Черно море, направи така наречения "двоен дабъл дабъл" - с над 20 точки и 20 борби (съответно 32 и 21).
 
Миналата пролет Милен Димитров, в тандем със съгражданина си Павел Георгиев, спечели турнира по стрийтбол на Шенкер в Русе, а след това двамата станаха и национални шампиони в същата верига. През октомври пък Димитров, под прякора Кейн (Kane), бе част от отбора на AND1 Mixtape Tour-България, който игра под ръководството на Тити Папазов в зала Универсиада срещу американския отбор на AND1. В този мач-спектакъл младият баскетболист бе втори по резултатност за българите след Симо Найденов (Ел Пистолеро).
 
Преди да заиграе за първия отбор на Русе, Димитров все пак ще вземе участие за втория в последния им мач от А-2, тази неделя срещу Спортист Своге.
 
В Дунав 2007 няма да има други нови попълнения преди този етап от първенството. Както вече съобщихме, от отбора бе освободен плеймейкърът Любомир Спасов. Русенският тим обаче няма да привлича негов заместник, тъй като има достатъчно играчи на неговата позиция - Ивица Вукотич, Мартин Славов и Ивайло Касабов - като последните двама са на по 18 години и треньорът Румен Шопов ще може да им даде по-голям шанс за изява във Втора А-1. В нея Дунав 2007 започва участието си с домакински мач срещу Спартак МВР другия четвъртък.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи