Христина Минкова: С Дунав Еконт мога да взема титла и купа


Христина Минкова: С Дунав Еконт мога да взема титла и купа
Христина Минкова
01-02-2008 21:15

Христина Минкова, новото попълнение на Дунав Еконт, бе любезна да даде блицинтервю за BulgarianBasket.com след първата тренировка с новия си тим:
 
След почти цели две десетилетия вярна служба на старозагорския баскетбол, какво те накара сега да смениш клубната си принадлежност и да дойдеш в Русе?
В момента Дунав Еконт е по-добър отбор и с него искам да спечеля златните медали и за купата, и в първенството. Точно това предизвикателство ме доведе в Русе. Към отбора на Берое 2007 оставам с най-добри чувства, но сега съм в Дунав Еконт. Смятам, че ще заслужа доверието, което ми гласуват тук.
 
Дали не повлия на решението ти и възможността с този отбор да играеш в европейски клубен турнир следващия сезон?
Не, сега гледам към по-близкото бъдеще. Засега единствената ми цел е да помогна на клуба да вземе двете купи в България.
 
И за купата, и за титлата предстои борба с Лукойл Нефтохимик. Преди две години с тима на Стара Загора ти се бореше за същите два трофея срещу бургазлийки и тогава успеха бе за тях. Имаш ли да си връщаш?
Може и така да се каже. Но съставите бях други и смятам, че сега Лукойл е по-слаб противник, отколкото тогава. Според мен Дунав Еконт има по-добър състав и с него сега имам по-големи шансове за титлата и купата. В мен няма страх или притеснение. Това е баскетбол - всеки излиза, бори се докрай и, който е по-добър, побеждава.
 
Освен, че си втора в класацията за MVP на първата фаза в А-1, ти си на второ място и по резултатност. Очакаваш ли и за новия си отбор да бележиш много точки, или ще имаш по-други задачи?
Аз никога не съм била хазартен състезател, винаги дори съм предпочитала да подавам. Не държа да правя точков актив. Ако мога, ще реализирам, но най-важното е да вземам борбите под коша и въобще да помогна максимално на отбора.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи