Играчи на Вентспилс в мача на звездите в Балтийската лига


Играчи на Вентспилс в мача на звездите в Балтийската лига
Увис Хелманис ще стреля в конкурса за 3 точки
02-02-2008 13:59

Някои от играчите на бъдещия съперник на Лукойл Академик в УЛЕБ Къп - Вентспилс - са част от програмата на предстоящия утре Мач на Звездите в Балтийската лига. Шоуто ще се проведе в столицата на Естония Талин в зала Саку Арена.

 

В самия мач ще се противопоставят отбора на чужденците в лигата срещу сборен отбор на латвийците, литовците и естонците, участващи в надпреварата. В резервите на тима на чужденците е записан центърът на Вентспилс, Акинлолу Акингбала.

 

В стартовата петица на Балтийските звезди са: Мантас Калниетис от Жалгирис, Сандис Валтерс от АСК Рига, Миндаугас Лукаускис от Лиетувос Ритас, Кристиян Кангур от Калев и Еурелиюс Жукаускас от Жалгирис.

 

За чуждестранните звезди пък мача ще започнат Марко Попович от Жалгирис, Георге Цинцадзе от Тарту Рок, Дуейн Бройлс от АСК Рига, Чък Айдсън от Лиетувос Ритас и Браян Късуърт от Тарту Рок. Може би най-големия отсъстващ в срещата ще бъде звездата на Жалгирис Маркъс Браун, който е контузен.

 

Друг от състезателите на Венстпилс пък ще вземе участие в един от конкурсите, които са част от звездния мач. В конкурса за стрелба от тройката са поканени по един играч от всеки отбор, като представител на латвийците е Увис Хелманис. В най-атрактивната част, а именно конкурсът по забивки, няма състезател на Вентспилс.

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи