Пини Гершон напусна Олимпиакос


Пини Гершон напусна Олимпиакос
Пини Гершон си тръгна от Олимпиакос
02-02-2008 16:25

Националният треньор на България Пини Гершон напусна клубния си тим Олимпиакос. След поредната загуба в Евролигата от тима на Монтепаски Сиена у дома, напрежението върху наставника бе огромно. Както знаете една част от крайните фенове на Олимпиакос не приеха добре загубата и той дори бе освиркан, дори ударен с чаша от публиката. 
 

За негов вероятен наследник се смята селекционерът на гръцкия национален тим Панайотис Янакис. Последният обаче има договор с Гръцката Федерация и не се знае каква ще бъде реакцията на баскет централата им.
 

Гершон дойде в Олимпиакос в началото на сезон 2006/07 година. Играе финал в първенството на Гърция срещу Панатинайкос, а в Евролигата достига до осминфинал, където губи от ТАУ Керамика. Той направи доста за отбора, но последните резултати не се харесаха на феновете на тима. Въпреки, че всички знаят за проблемите на Олимпиакос и контузиите на основни играчи на отбора.
 

В началото на декември се съгласи да поеме без никакви финансови условия националния тим на България.
 

Освен напускането на Гершон в Олимпиакос са вдигнали мерника и на Лин Грийр. Той може да остане в отбора само при условие, че Марк Джаксън вземе български паспорт. С тръгването на Пини това става малко вероятно.
 

Според запознати Гершон ще изчака до понеделник, когато с шефовете на Олимпиакос ще разтрогнат договора и ще уредят финансовите си взаимоотношения. Треньорът е заявил, че иска да си вземе след това кратка почивка. Има вероятност той да дойде в България веднага след това, за да се запознае по-детайлно със състава на националния ни отбор, който той ще води още през това лято.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи