Ямбол надви Спартак два пъти за една седмица


Ямбол надви Спартак два пъти за една седмица
Река отново с дабъл-дабъл (yambolbasketball.com)
02-02-2008 20:26

Ямбол започнаха успешно вторият етап от баскетболното ни първенство. С много силна игра те прекършиха гостуващият Спартак Плевен с 91-84
Мачът започна много нервно и за двата отбора, като направиха много пропуски в стрелбата. До средата на частта Спартак успяха да поведат с 4 точки. Това бе единственото им повеждане. От там нататък Ямбол взеха нещата в свои ръце и не позволиха на съперника си да обърне резултата. С тройка със сирената на Стойо Чолаков завърши първата част 19-16. Игралият като капитан Станислав Говедаров много вещо водеше играта на отбора си, като се отличи и със страхотни пробиви. С много добра и спокойна игра Ямбол трупаше макар и минимална преднина като на полувремето се оттеглиха с 6 точки аванс 37-31.
През третата част ямболци бяха по-мотивираният отбор, за да излязат победители в играта. След кратко колебание в началото на полувремето, домакините направиха много силна игра, както в нападение така и в защита. Благодарение на това в средата на частта разликата достигна 15 точки. В края на периода, след като извърши четвъртото си нарушение Саша Топчов за пореден път оспори съдийското решение и получи технически фал и напусна играта. Това доста олесни Ямбол, като нямаше кой да спре отлично игралият Вадим Река. Центърът на домакините отново завърши с дабъл-дабъл.
През последната четвърт Плевен натиснаха „педалите”, но това не им донесе особен успех. Почти през цялият период те играха с преса по целия терен, което затрудняваше изнасянето на топката. Но въпреки това Ямбол успяваха да се справят и не позволяваха разликата да падне под 6 точки. За по 5 лични нарушения напуснаха Станислав Говедаров, Мартин Хорозов и Мартин Дурчев, а за Плевен Владимир Йоич и Тодор Тодоров. Последната минута и половина Дарин Великов даде наставление на играчите си чрез лични нарушения да търсят обрат в срещата. Това им позволи единствено да намалят разликата, но не и за краен успех. Завърналият се в Ямбол Павел Маринов вкара и шестте си наказателни удари в края на мача и така не позволи да се случи обрат. В крайна сметка двубоят завърши при резултат 91-84 за Ямбол
За Спартак най-много точки има Илия Станков завършил с 21, Хрисимир Димитров 20. За Ямбол най-резултатен е Вадим Река с 27 т. и 13 борби, следван от Станислав Говедаров 26, Кирило Скуматов има 17. 
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - СПАРТАК ПЛЕВЕН
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЯМБОЛ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СПАРТАК ПЛЕВЕН
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1 
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1 (ПЪРВА ОСМИЦА) 


ТОП 10 НА 19-И КРЪГ КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ


 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи