Балкан се измъкна невредим от Самоков


Балкан се измъкна невредим от Самоков
Иван Лилов (Балкан) с 29 точки
02-02-2008 22:09

Отборът на Рилски Спортист допусна нова драматична загуба през този сезон. След като на няколко пъти вече самоковци губеха с разлика до 2-3 точки, днес това се повтори отново. Този път те бяха победени у дома от Балкан с 82-83.
 

Срещата започна по-добре за гостите от Ботевград, които откриха резултата. Нанев вкара тройка, която бе върната и така Балкан почна да трупа аванс. Най-големият в тази част бе при 21-15 за тях, но в последните минути разликата се стопи до една точка, 22-23.  
 

Втората част започна добре за домакините, които след серия от 8-3 поведоха за първи път в мача след началото му. През цялата четвърт те играха по-добре и благодарение на няколкото откраднати топки лека полека увеличиха аванса си. В последните секунди на частта, срещу Мартин Маринов бе отсъдено неспортсменско нарушение. Той отбеляза двата наказателни удара, а след това и тройка в атаката и разликата стана 9 точки. В последвалото нападение играчите на Балкан направиха грешка и Груев отбеляза със сирената, за да даде преднина от 50-39 на полувремето за своя отбор.
 

Второто полувреме също започна не лошо за Рилски Спортист. Срещата вървеше кош за кош, а след тройка на Момчил Петров разликата стана 13. От този момент обаче домакините започнаха да правят грешка след грешка и това веднага се отрази на резултата. Тя почна да се стопява постепенно и в края на частта стана едва една точка.

В последната част Балкан успя да довърши обрата и взе преднина. Те водеха с малко през цялото време, но играчите на Рилски Спортист се държаха все още в мача. 
 

2.43 преди края резултата стана 77-80 за гостите от Ботевград. Те успяха да отбележат и да увеличат разликата до 5. Тя се задържа и до последните секунди, когато Маринов отбеляза на два пъти от наказателната линия, за да свали до 3. Иван Лилов бе фаулиран, но отбеляза само втория път, а след това и Миркович направи същото. В края сърбинът пак бе фаулиран и отбеляза два пъти, само за да намали разликата до една точка в края на мача.
 

Мико Голубович бе най-резултатен за домакините с 20 точки, добавяйки и 8 борби.


Гардовете Александър Груев и Бранко Миркович вкараха съответно 14 и 13, но допуснаха прекалено много грешки и това определено се отрази зле за домакините.  
 

Обичайните заподозрени Иван Лилов и Дуейн Мортън отново бяха над всички за Балкан. Младият гард завърши с 29 точки, 8 борби и 6 откраднати топки, а американският ветеран добави 23 точки и 5 борби.

 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - БАЛКАН  

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БАЛКАН

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА РИЛСКИ СПОРТИСТ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1  
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1  
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1 (ПЪРВА ОСМИЦА)  
 

ТОП 10 НА 19-И КРЪГ
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи