Яо спечели "китайското" дерби в НБА


Яо спечели
Яо срещу Ий (AP Photo)
03-02-2008 15:53 | gong.bg

Хюстън Рокетс се наложи над Милуоки Бъкс с 91-83 във втората среща, която противопостави двама китайски баскетболисти в НБА. Както е известно, за Хюстън играе суперзвездата Яо Мин, а екипът на Милуоки облича Ий Дзянлян.
 

Залата в Милуоки беше украсена в стил Китайската Нова година като знак на уважение към двамата китайски състезатели, а специално екип на държавната телевизия на азиатската страна пристигна да излъчи мача и да направи филм за двамата.
 

Първата среща между китайските баскетболисти на ниво НБА беше през ноември и беше наблюдавана от около 160 милиона зрители, които гледаха срещата по три китайски канала тогава. Сега двубой не се състоя, защото още през първото полувреме Яо Мин трябваше да напусне терена с изкълчен глезен. За престоя си до тогава на терена той вкара 12 точки и спечели 12 борби. Ий вкара пък едва 6 точки в срещата, доста под средното му постижение от 9.7 точки на мач. 
 

ЛеБрон Джеймс се върна на терена след петдневно лечение на разтежение в глезена и вкара 28 точки за Кливланд Кавалиърс, които се наложиха с 98-84 над Лос Анджелис КлипърсОтборът на Леброн е на 2-о място в Централната дивизия с 26 победи и 20 загуби. 
 

Атланта Хоукс прекъсна серията си от три поредни поражения и победи Ню Джърси Нетс със 104-92. Марвин Уилямс вкара 24 точки за победителите, а Джош Смит и Джон Чайлдръс добавиха по 23. Атланта обаче все още е с баланс под 50 процента успеваемост в мачовете с 19 победи и 24 загуби, което нарежда състава под чертата на плейофите. 
 

След като пропусна пет мача заради разтежение на глезенни връзки, Кармело Антъни вдъхнови отбора си Денвър за победа със 117-101 над Шарлот Бобкатс. Той вкара 25 точки, а Джейсън Ричардсън от Шарлот завърши с 38. Той беше и най-резултатният състезател в кръга, въпреки че отборът му загуби. 
 

Трета поредна победа постигна Сиатъл Суперсоникс, след като се наложи драматично с 86-85 над Ню Йорк. Новобранецът Кевин Дюрант вкара 21 точки, включително и тройка в последната минута за успеха на свръхзвуковите.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи