Отличен Деян Иванов, Сплит губи позиции


Отличен Деян Иванов, Сплит губи позиции
Деян Иванов между трима "звездаши"
04-02-2008 00:02

Въпреки че бе един от най-добрите на терена, Деян Иванов не успя да донесе победата на своя тим КК Сплит срещу белградския Цървена Звезда. Хърватите загубиха със 73-83 и значително намалиха шансовете си за класиране за плейофите на Адриатическата лига.
 

Първата четвърт бе за гостите, които чрез Драгичевич и Мишанович лесно стигаха до коша на домакините. След като Сплит водеха с 8-7, гостите направиха поредица от осем поредни точки и до края на частта отстояваха преднината си. Чрез Иванов хърватите намалиха на само 2 точки в 13-та минута и дори имаха възможността да поведат, но слабо изпълнени наказателни удари попречиха това да стане факт.
 

В третата четвърт мачът продължи в същият дух, домакините намаляваха, а гостите след това с няколко поредни коша отново дърпаха в резултата. Чрез Гарнет КК Сплит изравниха 47-47, но 14 поредни точки на гостите направи резултата 47-61 в 28-та минута. Тук мачът приключи, тъй като до края гостите не изпуснаха нито за миг инициативата.
 

Българинът направи коефициент от 17, най-много за домакините, заедно с американеца Марлън Гарнет. Иванов завърши с 16 точки, 9 борби и 1 отнета топка. За домакините най-много вкара Гарнет – 22 точки, а Тадия Драгичевич от гостите най-мнгого в мача - 25.
 

Шест кръга преди края на редовната фаза от Адриатическата лига КК Сплит е на 10-о място с 8 победи и 12 загуби. ФМП Железник и Войводина Нови Сад имат по 10. До края на този етап има още 6 кръга. На 16 февруари Деян Иванов и отборът му гостуват на Цибона Загреб, а в същия кръг Цървена Звезда посреща Партизан в голямото дерби на 21-и кръг.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи