Девойките на Дунав бият румънките, жените - без контрола


Девойките на Дунав бият румънките, жените - без контрола
Момент от мача
05-02-2008 22:56

Девическият отбор на Дунав Еконт (шампион в тази възрастова група за последните две години) победи с 83-68 в контролна среща националния отбор на Румъния - кадетки.
 
В русенската зала "Дунав" момичетата на Стефан Стефанов започнаха мача много силно и бързо натрупаха преднина. През първата четвърт в игра беше тяхната основна петица (с изключение на възстановяващата се от контузия Александра Кънчева) и логично те доминираха напълно над по-малките на възраст румънки. Четвъртината завърши при 32-14, а само за тези 10 минути националката Даниела Петева записа 17 точки в актива си.
 
От средата на втората четвърт до края на мача Стефанов и румънският му колега Георге Мандаке въртяха състава си и в игра бяха повече резервите на двата отбора. Тъй като момичетата, влезлите от скамейката на домакините, са повечето кадетки и дори по малки (вкл. 14-годишната Надежда Спасова), това поизравни нещата по отношение на възрастта. В резултат от това втората четвърт бе равностойна и резултатът на почивката бе 51-33.
 
През второто полувреме завръщането на Петева в игра помогна на младите й съотборнички, които също заиграха силно и в третата четвърт дръпнаха с над 30 точки преднина - 75-43 след 30 минути игра. В последната част обаче в игра за Дунав бяха само най-малките, а за националките на Румъния на игрището се завърна най-добрата в техните редици, плеймейкърът Габриела Курсару (същата впечатляваше с изявите си и преди месец на Балканиадата за девойки в Гюргево, където кадетките на Румъния играха под името Румъния Б). В резултат на това гостенките не допуснаха да им бъде отбелязан кош повече от 5 минути и вкараха 12 безответни точки. Те дори в един момент стопиха пасива си до 13 точки, а накрая загубиха с 15.
 
За русенския отбор Петева бе най-резултата в мача - тя завърши с 28 точки. За кадетките на Румъния Курсару вкара общо 26, а Митрой добави 15 точки, 8 от които с 4 поредни коша в началото на последната четвърт.
 
За съжаление, поради организационни проблеми в румънския щаб, утре няма да се играе предвиденият и очакван с голям интерес мач между жените на Дунав Еконт и вторите от Балканиадата в Гюргево девойки на Румъния. Това се случва вече за втори път, след като миналата година бе предвиден мач между същите два отбора, но тогава румънските девойки се оказаха без нужните документи за да пресече границата.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи