Стартира гласуването за HDI Мача на звездите


Стартира гласуването за HDI Мача на звездите
06-02-2008 11:04

От днес, 6 февруари 2008 г. стартира гласуването за избор на участници в HDI Мача на звездите. Двубоят ще се състои на 8 март 2008 година в Арена Самоков. Срещата ще бъде официално откриване на залата.
 

Гласуването за избор на участници в HDI Мача на звездите се провежда на сайта www.allstar2008.info.

 

То ще се състои на два етапа: Първи етап от 6 февруари до 0 ч. на 24 февруари  - в него ще се изберат 20-те състезатели, които феновете най-много искат да видят в HDI Мача на звездите. Гласуването става по постове – плеймейкър, атакуващ гард, крило, тежко крило, център. В списъците са пуснати всички състезатели, картотекирани в българското първенство, но с игрово време над 5 минути на мач. От листа са извадени трайно контузени баскетболисти или такива, които няма да бъдат възстановени към датата на провеждане на двубоя. Изключение прави Дантей Смит от Лукойл Академик, който бе избран за MVP на HDI Мача на звездите 2007. Американецът е включен от уважение, но за него не може да се гласува, тъй като няма да бъде възстановен от травмата до 8 март.

 

На всеки пост бъдат избирани по 4 играчи – 2 българи и 2 чужденци. Първите четирима избрани с най-много гласове във всеки пост ще влязат в списъците на четиримата треньори.

 

Самите наставници ще определят останалите 4 участници в двата тима до 24. След това двата треньорски екипа ще си разделят 24 състезатели с избор по постове. Единият екип ще избере пръв български гард, вторият – пръв чужд гард, и т.н. Разпределението ще бъде обявено официално на пресконференция на 25 февруари 2008 г.

 

Така разпределени двата състава ще участват във втория етап на гласуването -  за определяне на стартовите петици. Вторият етап ще протече от 27 февруари 2008 г. до 0 ч. на 6 март 2008 година.

 

Стартовите петици ще бъдат обявени на 6 март 2008 година в Арена Самоков, на последната официална пресконференция преди HDI Мача на звездите.

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи