Балкан се утвърди еднолично на второто място


Балкан се утвърди еднолично на второто място
Иван Лилов - най-добър за Балкан
06-02-2008 21:41

Балкан спечели 14-а победа от последните 17 срещи и се утвърди на втората позиция в мъжката А-1. Тимът от Ботевград надигра убедително без никакви затруднения гостуващия Ямбол с 25 точки разлика (84-59).
 

Първата четвърт от срещата напомни за последния мач между двата отбора в Ботевград, когато за малко не се стигна до изненада. Балканци тогава успяха да вземат успеха в последните секунди на срещата. Днес след 10 минути игра Ямбол бе напред с 2 точки (19-21) и това предвещаваше интересен край. Да, ама не.
 

Домакините заздравиха защитата и позволиха на Ямбол да отбележи едва 8 точки през вторите 10 минути. Ключов момент се оказа дисквалификацията на центъра на домакините Бобан Билбия. След спречкване с украинеца Кирило Скуматов, той бе отстранен от игра. Това сякаш съживи публика, играчи и треньори на домакините и те заиграха на други обороти. Резултата на почивката бе 36-29 в полза на Балкан.
 

В третата четвърт всички съмнения относно крайният изход от мача отпаднаха. Балкан играеха, а гостите ги наблюдаваха. Разликата набързо скочи над 20 точки, а в края на частта резултата стана 66-45. Последната част се доиграваше, което позволи на двамата треньори да пуснат в игра всички налични баскетболисти.
 

Отличи се Иван Лилов, вкарал 31 точки. Американецът Дуейн Мортън добави 15, а Наско Радев 11 от резервната скамейка.
 

За гостите Мартин Хорозов завърши с 16 точки, 4 борби и 4 асистенции.
 

След този мач Балкан има 14 победи, а следващият го по петите Левски е с 13. ЦСКА се доближи до тях с 12 успеха след 20 изиграни срещи.
 

Програмата за момчетата на треньора Георги Младенов обаче не става никак по-лека. В следващите 4 мача те гостуват в 3 от тях и то все на преки конкуренти. Следва визита във Варна в събота преди домакинство на Левски следващата сряда и нови две гостувания на Спартак Плевен и ЦСКА. В тази серия от мачове ще си проличи дали Балкан ще успее да запази временната си позиция в класирането.
 

Ямбол приема Лукойл Академик в събота в собствената си зала „Диана”. 
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН – ЯМБОЛ 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БАЛКАН
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЯМБОЛ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1 (ПЪРВА ОСМИЦА)


ТОП 10 НА 20-И КРЪГ 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи