Уили Дийн - MVP на 20-ия кръг


Уили Дийн - MVP на 20-ия кръг
Уили Дийн
07-02-2008 00:21

След като единият от двамата най-класни играчи на Лукойл Академик - Перо Антич - обра почти една-трета (общо 6) от всички титли MVP на кръговете в А-1, сега, за разнообразие, номер едно на кръга стана другият - Уили Дийн. На плеймейкъра на "студентите" се наложи да играе в мача с Рилски спортист малко повече минути от обикновено, тъй като победата на шампионите не бе окончателно подпечатана доста по-дълго време, отколкото в другите им мачове. Това позволи на Дийн да разгърне още по-голяма част от потенциала си и, в отсъствието на получилия почивка Антич, да наследи короната му на MVP на кръга. Гардът вкара 36 точки (12/15 в стрелбата за 2, 3/9 в стрелбата за три точки) и записа също 10 асистенции, 4 борби и 2 отнети топки за общ коефициент 35. Това е и вече четвърти дабъл дабъл от точки и асистенции за него в А-1.
 
Негов подгласник в подреждането за MVP на втория кръг във втората осмица е друг пойнт-гард на Лукойл Академик, който обаче играе под наем в Балкан - Иван Лилов. Младокът наниза цели 31 точки за убедителната победа на тима от Ботевград на Ямбол. Със същата цифрова стойност е и коефициентът му от мача, втори най-добър в кръга, за който допринесоха още неговите 5 овладени и 4 отнети топки, както и 1 блокирана стрелба на противников играч.
 
В Топ 3 на кръга, съвсем заслужено е името и на Божо Барач, още в първия му мач за Спартак Плевен. Хърватският център, висок 209 сантиметра, в този мач напомняше на Перо Антич не само по ръста си. Явно вече в нашето първенство имаме втори вътрешен (на постове 4 и/или 5) играч, който е способен с лекота да набута няколко тройки в един мач - в случая 6 от 9 опита. И то без това да му пречи да си изпълнява обичайните задачи под коша. Барач вкара общо 25 точки, грабна 7 борби, подаде 4 асистенции и блокира една стрелба, с което събра коефициент 29 за третото място.
 
Най-добър шести играч на кръга е Лари О'Банън от Лукойл Академик. След всичките си досегашни четири участия в А-1 като резерва, американецът е неизменно в Топ 4 на тази индивидуална класация - 1 четвърто място, 2 втори, а сега вече и заслужено първо. О'Банън записа 12 точки, 6 борби, 2 асистенции и един чадър за 26 минути игра срещу Рилски спортист.
 
Сред останалите водачи в класациите на кръга прави впечатление Саша Топчов от Спартак Плевен с неговите 11 борби, които му позволиха да бъде другият освен Уили Дийн с дабъл дабъл в този кръг.

ТОП 10 НА 20-И КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи