Билбао изхвърли Барса от купата на Испания


Билбао изхвърли Барса от купата на Испания
Марселиньо (acb.com)
08-02-2008 09:46 | gong.bg

Ирубентиа Билбао се класира на полуфинал за Купата на краля в Испания, след като сътвори сензацията на четвъртфиналите, побеждавайки настоящият носител ва трофея Барселона със 70:69. За място във финала баските ще спорят с ТАУ Керамика, който се наложи над Уникаха със 78:71.
 

Билбао имаше превъзходство през по-голяма част от двубоя, като едва в последната част Барса успя да се доближи максимално и дори имаше шанс за успех след инфарктен край.
 

Невероятен мач за Билбао направи Марселиньо Уертас, който контролираше играта на своя тим и завърши с 18 точки и осем асистенции. Фредерик Уейс добави 11 точки, 10 борби и четири откраднати топки. Люк Рекър също допринесе много за победата, но имаше нещастието да си извади рамото в края на мача.
 

След 66:56 победата на Билбао изглеждаше сигурна, но тогава дойде моментът на съживяване в Барселона. Роджър Гримау се появи на терена и с четири последователни точки доведе нещата до 68:66, само две точки в полза на домакините, по-малко от минута и половина преди сирената. Марконато обаче пропусна от тройката за „каталунците”, докато Марко Банич вкара 70-та точка за Билбао. В последната атака за Барса Яка Лакович успя от зоната за три точки, за да оформи крайното 70:69.
 

Именно Лакович бе най-резултатен за гостите с 22 точки, от които шест тройки, като той овладя и шест борби. Жорди Триас добави 18 точки и шест борби за Барса.
 

В другия четвъртфинал днес ТАУ Керамика имаше далеч по-малко проблеми, като допусна Уникаха да се изяви само в третата част на двубоя. Игор Ракочевич вкара 19 точки за успеха, а Серхи Видал добави 18 точки и седем борби. За гостите от Малага Маркус Хейслип вкара 17 точки.
 

Утре са другите два четвъртфинала в турнира, където се срещат Ховентут и Памеса, и Реал МадридАкасваю Жирона.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи