Една птичка не направи пролетта за Кавс


Една птичка не направи пролетта за Кавс
Понякога един ЛеБрон не стига
08-02-2008 10:33

ЛеБрон Джеймс отново бе най-добър с 32 точки, 7 борби и 6 асистенции, но въпреки това неговият Кливланд Кавалиърс загуби в най-интересния мач тази нощ в НБА с 92-77 като гост на Хюстън Рокетс.
 
Яо Мин вкара 22 точки и хвана 12 борби за победата на "Ракетите", които преодоляха дори слабата игра на болния Трейси МакГрейди, за да спечелят. Така се потвърди максимата, че "една птичка пролет не прави", след като отборът, чийто топреализатор има много лош ден, побеждава тима, чиято звезда е в стихията си.
 
Ралф Алстън записа 17 точки и 9 асистенции, а Шейн Батие добави 15 точки за успеха на Рокетс, които вече имат 9 победи от последните си 10 мача. Те тотално доминираха в борбата под кошовете с 55-35 овладени топки в мача - това е втори случай през този сезон, в който Кавалиърс отстъпват с 20 по този показател. На тях много им липсваше вторият им най-добър борец за отскочили топки Дрю Гудън, който за пръв път през сезона пропуска мач с травма.
 
Проблемите на избрания за мача на звездите МакГрейди пък дойдоха от остро възпалено гърло, заради което бе приет в болница по-рано през деня. Той пристигна в залата само час преди началото на мача и в него за 32 минути игра отбеляза само 8 точки със стрелба 3-11 от близко и средно и 1-5 от далечно разстояние. Отборът на Хюстън обаче компенсира това с доминацията си в борбата под кошовете и с опазването на всички други от Кливланд, без ЛеБрон Джеймс. Неговата стрелба от игра бе 12-23, а на всички останали в отбора, взети заедно - 19-55.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи