Ямбол равностойни на шампиона на собствен терен


Ямбол равностойни на шампиона на собствен терен
Антич с/у Скуматов (yambolbasketball.com)
09-02-2008 20:41

С много добра игра младият отбор на Ямбол даде отпор на шампионите от Лукойл Академик пред собствена публика.
 
Разликата през първите две четвърти беше минимална, като домакините от Ямбол поведоха на няколко пъти. Желко Лукаич игра с титулярните си играчи, докато Иван Чолаков пусна в игра всичките си млади състезатели. Първата четвърт завърши Мартин Хорозов със сирената, а разликата бе 3 точки в полза на Лукойл 26-29.
 
Много бърза, динамична бе играта и през втората четвърт, без груби нарушения и с много усилия от страна и на двата отбора в защита. С няколко бързи атаки гостите успяха да „дръпнат” с 10-ина точки напред, но ямболци не се примириха и отпуснати, водени от Мартин Хорозов и Говедаров успяха да запазят статуквото и дори да намалят негатива си в края на полувремето 48-56.Техническо нарушение получи Уили Дийн за неспортсменски изяви и надменно държание със съдии и съперници.

През третата четвърт нещата в ямболския отбор не вървяха добре. След доста грешни пасове и отнети топки аванса на шампионите стигна до 12 точки на моменти. Звездата на Лукойл Перо Антич се опита да събори коша в зала „Диана” със зрелищни забивки. Единствено отново Мартин Хорозов и Говедаров с много добра стрелба от зоната за 3 точки трупаха резултата на Ямбол. През последната четвърт домакините се окопитиха и подкрепяни непрекъснато от феновете се бореха мъжки със звездите на Лукйол Академик. Много усилия хвърлиха младите Мартин Дурчев и Павел Маринов да подпомагат Вадим Река и Кирило Скуматов в опазването на коша от мощния Антич.
 
Играта отново бе динамична и резултатна, удоволствие за зрителите дошли да подкрепят своя отбор. Секунда и половина преди серената игралият изключително силно Мартин Хорозов вкара 2 наказателни удара, с което доведе до крайното 94-106, резултат показателен за зрелищността на двубоя. За Ямбол най-полезен бе Мартин Хорозов с 30 точки, следван от плеймейкъра Говедаров с 21, а за Лукойл, Перо Антич завърши с 24 точки и Уили Дийн с 19.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ – ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЯМБОЛ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1 (ПЪРВА ОСМИЦА) 
 
ТОП 10 НА 21-И КРЪГ 
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи