Победа за Петрова, загуби за Димитрова, Цанкова и Николовска


Победа за Петрова, загуби за Димитрова, Цанкова и Николовска
Радостина Димитрова не сбърка нито веднъж
10-02-2008 00:59

Мария Цанкова и Радостина Димитрова и техният тим Виаонети Винарос не успя да победи временния водач в класирането на втора испанска двизия LF 2 Ховентут Мариана. Гостите се наложиха със 71-58 и останаха начело в класирането само с 1 загуба от 16 изиграни срещи. Винарос е на трето място с актив от 11 победи и 5 загубени срещи.
 

Днешната среща бе на приливи и отливи. След силна първа четвърт Винарос поведе с 23-12, но гостите успяха да намалят само на точка на полувремето (31-30). Всчико се реши в третата десятка, която Ховентут Мариана спечели с 25-10. След нея бе късно за всякакви други обрати в мача.
 

Димитрова започна срещата и показа точен мерник – вкара 8 точки без да сбърка нито веднъж за 2 точки (4/4). Освен това тя хвана 3 борби и отне 2 топки за 19 минути и половина. Цанкова игра 18 минути и отбеляза 6 точки, отне 2 и овладя 2 топки в защита.

 

Въпреки загубата шансовете за Виаонети Винарос да се класира за плейофите са големи.
 

В другата група Арксил Комервил на Румяна Николовска и Сара Маринова загуби като гост на Каха Верона Норте със 71-82. Николовска вкара 6 точки за 19 минути.
 

Тимът на Теодора Петрова се отлепи от дъното на Liga Femenina de Baloncesto, първа испанска дивизия след победа над Гран Канария със 66-57. Българката игра 7 минути и половина и хвана 2 борби.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи