Деян Иванов не успя да се класира за финала на купата на Хърватска


Деян Иванов не успя да се класира за финала на купата на Хърватска
Деян Иванов
10-02-2008 01:32

Отборът на Деян Иванов КК Сплит не успя да се класира за финала на купата на Хърватска, който носи името на легендарния баскетболист Крешимир Чосич. В единият от двата полуфинала те отстъпиха на фаворита за трофея Цибона Загреб с минималното 83-87.
 

В другият полуфинал КК Загреб изненада Задар и спечели със 100-96. Така двата отбора от град Загреб ще спорят за купата.
 

Играчите на Цибона влязоха в последната част на мача с 6 точки аванс (61-55). Веднага след това те увеличиха преднината си на 67-58, но последва серия от 11-0 за КК Сплит и резултата стана 67-69 за противника.
 

В последната минута на срещата резултата на таблото бе равен 78-78. Тогава дойде времето на Дамир Мулаомерович, който вкара 4 поредни наказателни удари и изпроси нарушение в атака на Андрия Стипанович. Пет секунди преди края Рудеж от Сплит бе фаулиран от тройката, а отборът му губеше с 5 точки. Шансът бе да вкара първите два и пропусне последният наказателен удар и съответно при отскочилата топка да вкарат тройка за изравняване. Това обаче не се случи, той вкара два и след това въпреки желанието си да пропусне успя да провре топката в обръча и намали на 85-83. Крис Уорън веднага бе фаулиран и на другия край само оформи крайния резултат в мача 87-83.
 

Деян Иванов игра 29 минути отбеляза 9 точки и овладя 9 топки. Съотборникът Тони Ейкинс завърши с 25 точки, а за Цибона Лукша Андрич вкара най-много 18 точки.

 

Финалът между Цибона и КК Загреб е в неделя вечерта.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи