Дунав 2007 с две победи, Сливен с две загуби


Дунав 2007 с две победи, Сливен с две загуби
Павел Нойков вкара 25 точки за победата на Дунав
10-02-2008 20:50

Дунав 2007 спечели втора поредна победа във втората четворка на А-1 при мъжете. Днес съставът от Русе победи като гост Сливен с 90-81 в мач между двата отбора отпаднали от първата десетка на А-1. Русенци показаха по-голяма класа и заслужено се поздравиха с успеха в негостоприемната зала "Васил Левски".

Първата част бе на добро ниво и за двата отбора. Играта вървеше равностойно и напрегнато. Така след първите десет минути Дунав 2007 бе напред с 19-21.
Втората част не протече никак добре за домакините. Гостите заиграха много добе в защита и оттам вървяха нещата и в нападение. Това им помогна да натрупат аванс от 30-44 на почивката.

Третата четвърт бе силна за домакините. Те се вдигнаха на щурм и постепенно започнаха да намаляват пасива си. Така в края на частта той стана едва една точки, и така останаха шансове дори и за пълен обрат в края.

За тяхно съжаление това не се получи. Въпреки подкрепата на публиката домакините не успяха да сътворят обрата. По-големият опит на гостите си каза думата и в крайна сметка те се поздравиха с успеха.

Четирима от титулярите на Дунав 2007 се разписаха с повече от десет точки. Най-резултатен за тима, а и в целия двубой стана Павел Нойков с 25 точки. Иван Николов завърши с 21, а Нинослав Тмушич и Ивица Вукотич добавиха съответно 14 и 13.

За домакините от Сливен добър мач изиграха Димитър Георгиев с 23 точки и Стоян Петков с 19.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛИВЕН - ДУНАВ 2007
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СЛИВЕН
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ДУНАВ 2007
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ

 
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи