Радостина Славова - MVP на 16-ия кръг


Радостина Славова - MVP на 16-ия кръг
Радостина Славова
10-02-2008 23:32

Радостина Славова от Лукойл Нефтохимик стана четвъртата баскетболистка в женското ни първенство, която дублира титлата си MVP на кръга (след Анна Римпова и Роксана Йорданова от Дунав Еконт и Надежда Симеонова от Монтана 2003). Центърът на бургаския тим обаче е първата, която става MVP на два поредни кръга - миналата неделя на 15-ия и сега на 16-ия. Този път, в един кръг без ярки индивидуални изяви в мачовете, за първото място на Славова бе достатъчен по-малък коефициент - 25, акумулиран от 17 точки, 7 борби, 2 асистенции и 2 отнети топки при разгромната победа на Лукойл Нефтохимик над Славия. Тези показатели обаче са впечатляващи с това, че Славова ги постигна за 20 минути игра.
 
За второто място (с коефициент 24) на друг център и нейна бивша съотборничка пък бяха достатъчни само 12 отбелязани точки. Става дума за ветеранката Светлана Родионова от Берое 07, която обаче към точките си в мача с Монтана 2003 добави и 11 борби. Така тя е една от двете с дабъл дабъл в този кръг (другата е Анна Римпова, а двете делят и първо място по показателя овладени топки в кръга).
 
Призовата тройка в подреждането за MVP се допълва от трета състезателка, играеща в подкошието - младата съотборничка на Славова Димана Макариева (с коеф. 22). Тя също не игра цял мач, но само за 24 минути на терена вкара 16 точки, като завършваше атаките от игра и от наказателната линия почти без грешка (само с един пропуск). Освен това Макариева записа 5 борби, 3 асистенции и 2 отнети топки. Това, че се включи от пейката, я прави и най-добър шести играч на кръга.
 
Агнеса Дойчинова от Рилски спортист отново е най-резултатна в кръга с 25 точки при загубата на своите от Дунав Еконт. Тя обаче изненадващо този път не е сред тези, които записаха дабъл дабъл. За него не й достигна само 1 борба - тя овладя 9 топки. 6 от тях са в нападение, което прави Дойчинова номер едно по този показател в 16-ия кръг. "Шампионка" по асистенции (със 7) е Роксана Йорданова, а по отнети топки (с 5) - Надежда Симеонова.
 
ТОП 10 НА 16-И КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА А-1 ЖЕНИ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА НА А-1 ЖЕНИ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи