И лакът в лицето не можа да спре Винс


И лакът в лицето не можа да спре Винс
Картър (вляво) пада след удара в лицето (AP Photo)
11-02-2008 07:29

Винс Картър вкара 25 от своите 29 точки след като бе почти нокаутиран от удар с лакът в лицето, а неговите Ню Джърси Нетс постигнаха една от най-впечатляващите си победи през този иначе разочароващ за тях редовен сезон на НБА - 101-82 срещу фаворита Далас Маверикс.
 
В първите минути на втората четвърт Ню Джърси изоставаше в резултата с 25-30 пред своя публика в Ийст Ръдърфорд, когато дясната част на лицето на Картър "се запозна" с лакътя на тежкото крило на гостите Брандън Бас. Стрелецът на "Мрежите" се озова на пода, а след това и в съблекалните за медицинска помощ в продължение на 3 игрови минути, през които Далас вкара 6 точки за 25-36. И точно в този момент Картър се завърна в игра, и то как! С помощата на другите две звезди на тима - Ричард Джефърсън и Джейсън Кид - той вдъхнови невероятен обрат от тези 11 точки пасив до 19 точки преднина за 61-42 в третата четвърт; включително и една умопомрачителна серия от 21 безответни точки на домакините в края на първото и началото на второто полувреме.
 
Именно 19 точки бе и разликата в полза на Ню Джърси при последната сирена. Така те имат една победа преднина пред двата си конкурента за последното 8-о място за плейофите на изток - Индиана и Филаделфия, 31 мача преди края на редовния сезон.
 
За победата Джеферсън допринесе с 19 отбелязани точки, а Кид за пореден път опроверга слуховете, че иска да напуска, със своите 13 точки, 14 асистенции и 6 овладени топки. "Мистър Трипъл Дабъл" продължава да преследва едноименното постижение с номер 100 в своята кариера, като в случая му трябваха още 4 борби.
 
Джош Бун и новакът Шон Уилямс пък се справиха добре с опазването на звездата на гостите Дирк Новицки, който вкара 21 точки, но процентът му на стрелба от игра бе ужасяващ - само 4 успешни от общо 20 опита (включително нито един успешен от 4 изстрела от тройката). 13 от точките на Новицки бяха от наказателни удари, а повече от половината (11) бяха още през първата четвърт. Джош Хауард добави 16 точки за Маверикс, за които това бе първа загуба след три поредни победи. Освен това, те само веднъж досега през сезона са губили с по-голяма разлика.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи