Лейкърс набират скорост с Брайънт и Гасол


Лейкърс набират скорост с Брайънт и Гасол
Коби Брайънт и Пау Гасол (Getty Images)
12-02-2008 09:50

Коби Брайънт вкара 31, а Пау Гасол добави 26 точки за играещия все по-добре Лос Анджелис Лейкърс при победата над изпадналия в дупка Шарлът Бобкетс със 106-97.
 
Лейкърс пък продължават да впечатляват при своеобразното си "турне" от 9 поредни гостувания, от което остава още един мач - вече 6 победи и 2 загуби. Най-важното е, че оформилото се зведно дуо Брайънт/Гасол започва да се сработва все по-добре - за втори път след победата над Орландо всеки от двамата бележи по повече от 25 точки в един мач, а откакто испанецът дойде при "Езерняците", те са с 4 победи и 1 загуба. За Коби пък това е трети пореден мач с повече от 30 отбелязани точки.
 
В Шарлът Бобкетс Арена гостите през цялото време водеха в резултата, но така и не успяваха да се откъснат с достатъчно голяма разлика, за да бъдат спокойни за победата. Бобкетс успяха да стопят изоставане от 13 точки до само 3 при 86-89 в средата на последната четвърт, преди да "развеят бялото знаме" и да инкасират 7-ата си поредна загуба. Това е и втората им такава серия през този сезон, така че ако загубят и утре вечер от Атланта Хоукс, те ще бият този свой негативен рекорд. Реймънд Фелтън вкара 29 точки за "Рисовете", а Нази Мохамед добави 22 и 11 асистенции.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи