Джими Бакстър: Ще станат интересни мачове с Лукойл


Джими Бакстър: Ще станат интересни мачове с Лукойл
Джими Бакстър (Вентспилс)
12-02-2008 17:37

Когато един традиционно силните отбори в турнира за Купа УЛЕБ - Вентспилс - търсеше "вкарвач" през лятото, латвийците попаднаха на един истински ас - американецът Джими Бакстър. Атакуващ гард и леко крило са постовете, на които той може да играе, и го правеше много добре в груповата фаза - по 18.5 точки на мач, с които е десети най-добър реализатор на турнира. Бакстър обаче показа, че е силен не само в поразяването на кошовете - той хващаше по 4.6 борби и подаваше по две асистенции на мач и с цялостното си представяне е в Топ 25 по среден коефициент (със 17.7). Сега той е с все по-нарастващи амбиции в дебютния си сезон в Купа УЛЕБ, извеждайки своя отбор за 16-ина финален сблъсък с нашият Лукойл Академик. Ето какво казва той пред официалния сайт на турнира:
 
"Вентспилс има сериозни традиции като многократен шампион на Латвия. Освен това ние сме бойци. През този сезон имаме победа над литовския Жалгирис, отбор от Евролигата. И ще продължаваме да се борим за успешно представяне в Купа УЛЕБ. Към това състезание не може да се подхожда с лека ръка и в него не трябва да играеш като в обикновени мачове, защото иначе противникът ти лесно ще те отнесе."
 
"За Лукойл: С абсолютна сигурност можем да очакваме че основното им оръжие още от самото начало ще бъде тежкото крило Антич. Той е невероятен играч. Свалям му шапка за това, което прави през този сезон. Лари О'Банън пък е много атлетичен. А имат и солиден плеймейкър в лицето на Уили Дийн. Със сигурност ще станат интересни мачове. Ние сме добри в защита. Няма много отбори, които могат да ни вкарат 90 точки. Имаме най-добрия "чадърджия" - Акингбала. Той е истинско животно. Това ме прави по-спокоен при игра в защита на крилото, защото знам, че ако някой мине през мен или друг мой съотборник, зад нас го очаква едно 208-сантиметрово момче, който може да надскочи всеки."
 
"Откакто дойдох в Европа, аз винаги съм искал да играя в турнирите на УЛЕБ. Сега, когато това е факт, мога да кажа, че тук има много здрави играчи и сериозни съперници. Сега съм в офиса на клуба, седмица преди мача ни с Лукойл, за да взема записи, които да гледам и да започна да разучавам играта на този тим. Цели 14 дни нямахме мачове и тренирахме двуразово. Така сега искаме да "натупаме" някого и да си излеем яда, задето трябваше да тренираме толкова."

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи