Жребият за турнира за купата "Леденика" следващия вторник, на 19 февруари


Жребият за турнира за купата "Леденика" следващия вторник, на 19 февруари
13-02-2008 21:58

Жребият за турнира за купата на България, носеща името „Леденика” ще се проведе следващия вторник в 10.30 в сградата на ДАМС в София. На него ще се определят двойките, които играят по системата на елиминиране в два кръга на разменено гостуване на 10 и 13 март. Домакин на втората е отборът, по-напред във временното класиране на Държавното първенство.  Мъжките отбори на Лукойл Академик, Левски и Балкан пропускат този кръг и се класират направо за четвъртфиналите.
 
МЪЖЕ
Първи кръг – осминафинални срещи на елиминиране по точкова разлика:

Участват до 10 отбора, подредени по реда на временното класиране след изиграните срещи от Държавното първенство в А-1 елитна група и А-2 група.
 

Поставени отбори (отборите, които се класираха за първата осмица):

ЦСКА

Спартак Плевен

Черно море

Рилски спортист

Ямбол 
 

Непоставени отбори:

Дунав 2007

Алвина

Видабаскет

Черноморец

Сливен  
 

Петте отбора от поставените ще бъдат изтеглени срещу такива от непоставените и ще се образуват 5 двойки. Победителите от тези 5 мача се класират за четвъртфиналите. 
 

Втори кръг – четвъртфинални срещи:Участват 8-те отбора-победители в първия кръг, които се подреждат по реда на временното класиране в Държавното първенство. Отбор от групата на непоставените, който е краен победител в срещите от първия кръг – заема мястото на отбора,  загубил от групата на поставените.
 

С дирижиран жребий между отборите, класирани от 1-4 място срещу тези от 5-8 се определят двойките, които играят по системата „Плей-оф” до две победи от 3 срещи на 16, 18 и 20 март. Домакин на първата и евентуалната трета среща е отборът с по-предно класиране.
 
ЖЕНИ
При жените няма да има първи кръг поради липса на достатъчно отбори, заявили своето желание за участие.


Втори кръг – четвъртфинални срещи:

Отборът на Лукойл Нефтохимик пропуска този кръг и се класира директно за финалната четворка.Останалите 6 отбора ще играят в този кръг като се подреждат по реда на временното класиране в Държавното първенство.  С дирижиран жребий между отборите, класирани от 2-4 място срещу останалите отбори. Образуват се 3 двойки, които играят по системата „Плей-оф” до две победи от 3 срещи на 16, 18 и 20 март. Домакин на първата и евентуалната трета среща е отборът с по-предно класиране. 
 

Отборите-победители в четвъртфиналните срещи, добиват право за участие във Финалния турнир на неутрален терен от 24 до 27 март. Полуфиналните двойки също ще се определят чрез дирижиран жребий. 
 

Поставени отбори:

Дунав Еконт

Берое 2007

Рилски спортист 
 

Непоставени отбори:

Славия

Тони 7

Черно море Одесос  

 

Отборите-победители в четвъртфиналните срещи, добиват право за участие във Финалния турнир на неутрален терен от 24 до 27 март. Полуфиналните двойки също ще се определят чрез дирижиран жребий. Домакин на финалната четворка е град Самоков с новопостроената модерна зала в града.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи