Син ураган мина през Ботевград


Син ураган мина през Ботевград
Юлиан Радионов силен в Ботевград (sportni.bg)
13-02-2008 21:59 | Александър Сотиров

Син ураган мина през Ботевград. След една равностойна първа четвърт никой в залата или пред телевизионните екрани не очакваше такъв развой на събитията в зала „Балкан”. Благодарение на отличната си игра в защита играчите на Левски направо разбиха съперника си и му нанесоха най-голямо поражение за сезона. Загубите на Балкан и от Лукойл Академик не бяха с такава разлика. Накрая тя бе 29 точки (86-57), но на моменти мина границата от 30.

Победата на Левски им дава голямо предимство в битката за второто място. Те вече имат две победи над директния си съперник за тази позиция срещу една загуба. Остава един мач до края на редовния сезон между двата тима, но той ще бъде в София. Освен повечето победи, сините направиха и голяма разлика в мачовете помежду им.

Играчите на Любо Минчев изпълниха указанията в защита и чрез бързи контраатаки трупаха през втората и трета част на мача. Наложи се двамата треньори противно на очакванията да завършат срещата с младите си играчи.

Дуейн Мортън и Павле Болковац бяха единствените двама баскетболисти на домакините, завършили с двуцирен точков актив – по 12 точки. Състезателите на Балкан имаха ужасяващ процент на стрелба от зоната за 3 точки (2/20 – 10 %) и наказателната линия (15/26 – 58 %). Освен това те отстъпиха и в борбата под коша, където овладяха само 24 срещу 38 борби за Левски.

Станислав Славейков бе най-резултатен за гостите с 21 точки, а Юлиан Радионов отбеляза рекордните за сезона 14 точки. Със същият актив от точки завърши и Стефан Георгиев – Торо като една борба не му достигна за дабъл дабъл. Роб Престън се включи чудесно от пейката с 9 точки и 5 борби.

Сините” няма да имат много време за да празнуват, само след два дни те посрещат в София шампиона Лукойл Академик. Балкан пък има трудно гостуване в Плевен в събота следобяд.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЛЕВСКИ

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БАЛКАН


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛЕВСКИ


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1 (ПЪРВА ОСМИЦА)

ТОП 10 НА 22-И КРЪГ

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи