Пини Гершон отказа на Барселона


Пини Гершон отказа на Барселона
Пини Гершон
15-02-2008 01:41 | gong.bg

Старши треньорът на българския национален отбор по баскетбол Пини Гершон обяви, че не желае да наследи Душко Иванович като наставник на Барселона. Испанският гранд освободи Иванович днес и веднага името на Гершон се появи сред фаворитите за негов заместник.
 

Пини Гершон бе освободен от Олимпиакос в началото на месеца, след поредица от слаби резултати на гърците. Пред медиите в южната ни съседка днес специалистът отрече да е бил уволнен. „Аз мога само да напусна, но не и да бъда освободен. Не смятам, че съм се провалил в Олимпиакос. Ако отборът не успее да спечели титлата или не влезе във Финалната четворка, тогава можеше да се каже, че съм се провалил. Но в момента това не се е случило,” обяви той пред радио 99.
 

На въпрос дали би се съгласил да поеме Барселона, Гершон добави: „Преди три седмици имах друго добро предложение, за много пари, но отказах. Вече съм приел да водя България и през лятото ще съм на тяхната пейка, без пари.”
 

Преди мача между Олимпиакос и Макаби Тел Авив тази вечер (б.а. завършил 75:67 за Макаби), Гершон бе категоричен в още едно – че иска израелският тим да победи.
 
Пини водеше именно Макаби преди да поеме Олимпиакос и постигна невероятни успехи с тима от Тел Авив. „Аз знам откъде идвам и къде отивам. Подкрепям Макаби и искам да побеждава във всеки мач,” заяви наставникът на България.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи