Слънцата с победа преди почивката


Слънцата с победа преди почивката
Неш с пореден дабъл дабъл от точки и асистенции
15-02-2008 11:14

Амаре Студъмайър вкара 26 точки, а Стив Неш добави 24 и 13 асистенции за домакинската победата на техния Финикс Сънс над Далас Маверикс със 109-97. "Бързакът" Леандро Барбоза пък помогна с 26 точки, влизайки от пейката.
 
Избраният за Мача на звездите Дирк Новицки записа 36 точки и 12 борби за Маверикс, чиито процент на стрелба от игра бе точно 40 (36 коша от 90 опита). За гостите обаче Джейсън Тери бе човекът, който изнесе тежестта на първото полувреме с отбелязани 19 точки в него (стрелба 8/11), а отборът му водеше с 52-53 на почивката.
 
В третата част, при равен резултат, кош на Борис Диау започна серия от 14-6 за отбора на Финикс, която завърши с успешна стрелба на Студъмайър и преднина от 83-75 в началото на четвъртата.
 
Третата тройка на Еди Джоунс в срещата обаче върна Маверикс в битката със само две точки пасив - 93-91, 4 минути и 20 секунди преди края. Но Диау отново вкара, а кош с фаул на Студъмайър докара нещата до 98-91, откъдето за Далас вече нямаше завръщане.
 
След този успех Финикс, точно преди "Ол Стар" уикенда, е на второ място по показатели в Западната конференция с 37 победи и 16 загуби. След паузата "Слънцата" би трябвало да бъдат още по-силни с влизането в игра на новото им попълнение Шакил О'Нийл, който сега лекува контузия. Дебютът на Шак за новия му отбор се очаква в мача с ЛА Лейкърс във втората вечер след свободния уикенд.
 
Но не само на Сънс им предстои интересна заключителна част на редовния сезон. Същото може да се каже и за Маверикс, които все още се надяват да привлекат Джейсън Кид. Разбра се, че в сряда е имало дори уговорена сделка, според която Кид и Малик Алън е трябвало да преминат в Далас, в замяна на четирима играчи. Но един от четиримата - Дивийн Джордж - е отказал, позовавайки се на клауза в договора си, и така е провалил цялата сделка.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи