Вентспилс се подсилва със стрелец


Вентспилс се подсилва със стрелец
Джери МакНамара
15-02-2008 15:43

Съперникът на Лукойл Академик в 1/16 финалите на Купа УЛЕБ привлече интересен нов играч, само дни преди затварянето на трансферния прозорец. Новото попълнение на латвийския Вентспилс се казва Джери МакНамара и за последно игра в Паниониос в Гърция.
 
"Бледоликият" американски гард е роден през 1983 г. в Скрантън, Пенсилвания. Още в първия си мач в гимназията вкарва 33 точки, а в колежанското първенство е звезда на Сиракюз Юнивърсити. През четирите си години в Сиракюз той има изиграни рекодните за отбора общо 4758 минути и няма нито един мач извън основната петица. Известен с трудолюбието и сърцатата си игра и най-вече - с отличната си стрелба, която често носи победи (но понякога и загуби) на отбора му в края на завързани мачове. За МакНамара специалистите отвъд океана твърдят, че му липсват типичните качества на плеймейкър, а е роден по-скоро за атакуващ гард.
 
Единствените европейски отбори, в които е играл до момента, са гръцките Олимпиакос и Паниониос. В Олимпиакос той дойде през септември 2006 г., за да играе само в мачове от Евролигата, но не получи много игрови минути. За този сезон подписа с Паниониос, но бе освободен през ноември, след като записа само един мач в Купа УЛЕБ - при гостуването на Калев Талин, като в него за 24 минути игра записа 10 точки, 2 борби и нито една асистенция.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи