Лек изпит за "студентите" преди Вентспилс


Лек изпит за "студентите" преди Вентспилс
Перо Антич отново над всички
15-02-2008 21:17 | Александър Сотиров

„Студентите” от Лукойл Академик взеха и последния си изпит преди елиминациите за купа УЛЕБ, които стартират във вторник със серия от разменени мачове срещу латвийския Вентспилс.

Тази вечер те спечелиха без особено напрежение срещу вторият в класирането Левски с 93-64. Срещата се очакваше с интерес от баскетболната общественост вследствие резултатите на двата отбора в последния кръг. Лукойл Академик едва се справи с Черно море, докато Левски би убедително в Ботевград местния Балкан. Още повече в предишният двубой между двата състава на шампионите им бе нужно да се потрудят допълнително 5 минути, за да изковат победата.

Всичко това обаче се обезмисли само след няколко минути игра в столичната зала „Триадица”, която въпреки студеното време събра около 500 запалени баскетболни фенове. След кош на Асен Великов в третата минута от мача „сините” намалиха на 4-5, но в следващите 4 минути не успяха да вкарат нито точка срещу 12 на гостите (4-17). В края на частта Лукойл Академик водеха с 11 точки (13-24).

В първите 4:21 секунди на втората четвърт разликата стана набъбна на 22 (17-39) и в този момент срещата изглеждаше решена. Благодарение на много добро включване на младока Христо Захариев Левски намали до 30-41, но това бе всичко хубаво сторено от тях в тази среща. На почивката играчите на Желко Лукаич имаха преднина от 15 точки, при това без да си дават много усилие в действията.

Второто полувреме потвърди показанато през първото полувреме и в крайна сметка „студентите” спечелиха с 29 точки, най-голяма разлика постигната в срещата.

Левски изглеждаха едно бледо копие на това, което отбора показа преди два дни. Тимът показа две лица в рамките на три дни, след победа с 29 в Ботевград дойде загуба с 29 от Лукойл Академик. Наистина необяснимо въпреки разликата в класите на последните два съперника.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛЕВСКИ

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1 (ПЪРВА ОСМИЦА)


КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи