Черно море Еврохолд защити шестото място с победа над Рилецо


Черно море Еврохолд защити шестото място с победа над Рилецо
Витас със 17 точки и 16 борби
16-02-2008 19:12

Отборът на Черно Море Еврохолд постигна важна победа в шампионата. В собствената си зала във Варна домакините надиграха убедително Рилски Спортист с 88-75.

Срещата започна равностойно, като все пак домакините имаха малък аванс. В петата минута той достигна 17-11, като те продължиха да поддържат тази разлика в следващите няколко минути. В края на частта гостите намалиха малко и така тя завърши при резултат 27-23.
 
В началото на втората четвърт Черно Море Еврохолд продължи да води. Все пак гостите се държаха добре в мача и в 15-ата минута дори поведоха с 34-33. В 18-ата минута резултатът бе 39-39, но в последните две минути домакините направиха серия от 10-2 и така направиха добър аванс от осем точки на полувремето. Симеон Ценов и Аугустинас Витас бяха в основата на преднината за домакините. Първият имаше 13 точки, а вторият бе с дабъл-дабъл, 10 точки и 10 борби. За гостите Груев и Петров имаха по 9 точки, но Саралийски и Голубович натежаха с нарушения, съответно 4 и 3 само за първите 20 минути.
 
Второто полувреме протече под контрола на домакините. В третата четвърт те контролираха събитията на терена и поддържаха разлика от около десет точки. Все пак в края на тази част авансът им бе девет точки и гостите таяха все още някакви надежди. Те обаче бяха убити още в началото на последната част. Играчите на Черно Море Еврохолд увеличиха аванса си до 15 точки пет минути преди края и така всичко бе ясно. Домакините се поздравиха с успеха и запазиха шестото си място.
 
Симеон Ценов и Брайс Шелдън бяха най-резултатни в мача с по 20 точки. Аугустинас Витас пък бе господар в подкошието и приключи със 17 точки и 16 борби.
 
За гостите добре се представиха Сантос Мартинес и Александър Груев, завършили съответно с 19 и 18 точки.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ РИЛСКИ СПОРТИСТ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЧЕРНО МОРЕ ЕВРОХОЛД
 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА РИЛСКИ СПОРТИСТ   
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1 (ПЪРВА ОСМИЦА) 
 
ТОП 10 НА 23-И КРЪГ  
 
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ  

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи