Джейсън Капоно - най-добър стрелец, Дерън Уилямс - най-сръчен


Джейсън Капоно - най-добър стрелец, Дерън Уилямс - най-сръчен
Капоно вдига трофея за втора поредна година
17-02-2008 11:32

Най-добрият стрелец от тройката тази година - крилото на Торонто Раптърс - Джейсън Капоно - спечели за втори пореден път конкурса за стрелба от далечно разстояние, изравнявайки 22-годишния рекорд от 25 в последния кръг.
 
Капоно изпусна първите два изстрела в последния кръг, преди да наниже 10 поредни. Още преди да изстреля петте топки от последната позиция, той вече си беше осигурил титлата. Но въпреки това вкара още няколко и изравни рекорда от 1986 г. на трикратния победител Крейг Ходжс - 25 точки. След последния му изстрел Капоно беше вкарал и петте "Money ball"-a, всяка от които носи 2 точки. Последваха поздравления от другите звезди и прегръдка от съотборника му Крис Бош.
 
Капоно не беше сигурен какво ще прави с новия си трофей. "Мисля си да го сложа в банята, за да мога сутрин, когато си вземам душ или се къпя, да започвам деня си добре, гледайки го."
 
Победителят едва не изпадна още в първия кръг. Той беше зашлашен от елиминация, но вкара 5 поредни изстрела и така успя да продължи.
 
В състезанието по умения играчът на Юта Дерън Уилямс беше безпогрешен и бърз. С почти перфектно изпълнение, курс от дриблиране, подаване и стрелба, пойнт-гардът на "Джазмените" победи домакинстващия гард на Ню Орлиънс Крис Пол във финалния кръг.
 
Уилямс се изстрелваше наляво-надясно и нагоре-надолу по игрището в Ню Орлиънс Арина и успя да постигне време от 25.5 секунди, нов рекорд за 6-годишното събитие. Подкрепян от феновете си, Пол, който постигна 29.9 в първия кръг, завърши с 31.2 във финалния и спечели второто място.
 
В първото състезание за вечерта звездите на Сан Антонио - Беки Хамън, Тим Дънкан и Дейвид Робинсън спечелиха "Shooting stars"- надпреварата. В него участваха отбори, съставени от НБА - играч, състезателка от женския формат на лигата и играч - легенда за отбора от този град. Състезателите трябваше да изпълнят 6 стрелби, последната от които - от центъра на игрището.
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи