Първи успех за Сливен във втория етап


Първи успех за Сливен във втория етап
Стоян Петков с дабъл дабъл за Сливен
17-02-2008 21:54

Отборът на Сливен записа първа победа във втората шестица на мъжкото първенство след убедителна победа над гостуващия тим на Спартак МВР с 91-64
 

След като загубиха нещастно с тройка в последните секунди във Варна от Алвина и след това не успяха да победи Дунав 2007 у дома, играчите на Събин Маринов промениха „нулата” в графата победи от началото на втория етап на шампионата. Победата над Спартак МВР дава основание на Сливен да смята, че ще бъде един от основните кандидати за първите две места за класиране за плейофите на страната. Като най-основен конкурент се очертава Алвина след като е ясно, че другия варненски тим Черно море 2 няма право на участие в плейофите. Дунав 2007 пък след три поредни победи е големия фаворит за първото място.
 

В днешната среща интрига имаше само до края на първата част, която завърши 21-20. Веднага след нея всичко си дойде по местата и играчите на домакините дадоха да се разбере, че втора изненада у дома няма да се получи. Те спечелиха останалите три части с общ резултат 70-44.
 

Димитър Георгиев вкара 7 тройки за общо 30 точки, а Стоян Петков направи дабъл дабъл с 22 точки и 11 борби. Добре се включиха и амерканските състезатели на домакините – Лорънс Шарет (11 точки и 4 борби) и Джеремая Босуел (12 точки и 5 борби).
 

За гостите от София Иван Тилев отбеляза 24 точки и остана на борба от поредния си дабъл дабъл. Освен него „доктор” Ивайло Василев бе единствения друг играч с двуцирен актив от 13 точки. Проблемите на гостите дойдоха от отсъствието на мотора на отбора – гардът Михаил Капитанов 
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛИВЕН – СПАРТАК МВР
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СЛИВЕН
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СПАРТАК МВР
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи