Петко Маринов: Загубихме с грешки накрая


Петко Маринов: Загубихме с грешки накрая
Петко Маринов
17-02-2008 23:41

В първите минути след мача Дунав Еконт - Лукойл Нефтохимик, старши-треньорът на гостите Петко Маринов коментира играта на своя отбор и обстановката в зала "Дунав":
"Ние имахме и стратегическа цел - разликата в точките. Така че, въпреки загубата, може да се каже, че този резултат за нас е добър. Успявахме да стопим преднината на Дунав Еконт тогава, когато заигравахме добре в защита - например когато на два пъти от 10-11 точки за тях резултатът ставаше 1 или 2 за нас. Мисля, че накрая се изморихме и направихме някои много елементарни грешки в последните 2 минути, което допринесе за загубата. Факторът домакинство е от голямо значение - без тази невероятна публика, на русенския отбор щеше да му бъде много по-трудно. Много се радвам, когато стават такива мачове, при такава обстановка - няма по-голяма радост за един треньор или състезател да играе пред такава публика, даже и да загуби."
 
Наставникът на вицешампионките отговори и на въпроси от програма "Север" на БНТ за представянето на три от своите състезателки.
За Наталия Топалова: "Днес тя започна мача колебливо, подобно на представянето си предишните два пъти срещу Дунав - малко притеснена и превъзбудена. Но този път в процеса на срещата започна да играе все по-добре и мисля, че в крайна сметка днес тя беше най-добра от всички в нашия отбор."
За Шамика Скот: "Тя е от 15-ина дена тук и все още й е трудно да се адаптира. Не исках да я хвърлям толкова рано в голямата битка, даже мислех въобще да не я пускам в игра днес. Тя дори още не е запозната с всички комбинации на отбора. Исках просто да влезе за няколко минути да опита самата атмосфера. Може би в двете домакинства, срещу Рилски спортист и Берое 07, ще й дам повече възможнсот и ще мога и аз да я преценя."
За Даниела Георгиева: "Днес тя, заедно с Наталия, ни държеше в мача през голяма част от времето, особено при тази активна защита на Дунав. Вие тук в Русе по-добре от мен знаете, че тя е много талантливо момиче, много добра индивидуалистка, и тя може би единствена от нашите външни постове надиграваше преките си пазачи. При тежката криза, в която бяхме изпаднали, тя вкара поредни кошове, включитлено тройки, и ни върна в мача. Така че от нейната игра съм много доволен, още повече тя не беше играла доста време, което се отрази на физическата й форма, затова и тя поиска смяна."

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи